U katastrofalnoj poplavi povrijeđeno šest osoba, voda nosila automobile (FOTO)
Foto: AA

Ankara

U katastrofalnoj poplavi povrijeđeno šest osoba, voda nosila automobile (FOTO)

Najmanje šest osoba je povrijeđeno u današnjoj poplavi koja je zahvatila nekoliko naselja u glavnom gradu Turske, Ankari, a posebno opštinu Mamak.

"Došlo je do katastrofe koja do danas ovdje nije zabilježena. Povrijeđeno je šest osoba, no niko od njih nije u životnoj opasnosti", kazao je za načelnik opštine Mamak Mustafa Tuna.

Dodao je kako su veoma žalosni zbog katastrofe koja je zahvatila to naselje, te kako je jedina utjeha činjenica da nije bilo poginulih.

Poplavama je zahvaćeno nekoliko dijelova grada Ankare, no najviše je pogođen Mamak gdje je voda nosila parkirane automobile, pa čak i manje kamione.

Voda je poplavila i neke poslovne prostore u tom dijelu turskog glavnog grada. Jedan od mještana Fatih Erdogan izjavio je da se voda odjednom pojavila.

"Voda je nosila automobile. Uništila je poslovne prostore", dodao je Fatih.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.