Vršac: Lažna doktorka 2 godine liječila djecu, dobila otkaz i krivičnu prijavu
ilustracija

Vršac: Lažna doktorka 2 godine liječila djecu, dobila otkaz i krivičnu prijavu

Vrščanka Višnja Đumić dvije godine je radila u vršačkoj Opštoj bolnici, kao ljekar na Odjeljenju pedijatrije, sa falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Prevaru Višnje Đumić otkrio je antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja, nakon što je vršačka bolnica uputila zahtjev Ministarstvu zdravlja za njenu specijalizaciju, prenijela je Radio Televizija Srbije.

Tada je otkriveno da je lažna doktorka Đumić, osim diplome medicinskog fakulteta, falsifikovala i uvjerenje o položenom stručnom ispitu.

Ono što je u ovom slučaju najvažnije jeste da posledica po zdravlje djece, koliko je do sada poznato, nije bilo, jer doktorka nije radila kao samostalni ljekar, već isključivo kao pomoć iskusnijim ljekarima specijalistima pedijatrije, navodi RTS.

Ona je, sa lažnom fakultetskom diplomom, decembra 2015. počela da radi kao pripravnik volonter na Dječjem odjeljenju, a jula 2017. zaposlena je za stalno kao doktor medicine.

U vršačkoj bolnici kažu da je Višnja svjesno dovela u zabludu rukovodstvo bolnice koje ju je, kao kćerku uglednih medicinskih radnika, smatralo osobom od povjerenja, te da nisu mogli ni da pretpostave da je diploma lažna.

V. d. direktora Opšte bolnice u Vršcu Jon Omoran navodi da je odmah nakon saznanja da se radi o lažnoj diplomi doktora medicine, prekinut radni odnos Višnji Đumić i da se dalje procesuira u skladu sa zakonom i nalozima inspekcije Ministarstva zdravlja i nadležnih institucija.

Protiv Višnje Đumić Ministarstvo zdravlja podnijelo je krivičnu prijavu, a u tužilaštvu u Vršcu kratko su rekli da je trenutno u toku prikupljanje dokaza na osnovu kojih će se preduzimati dalji koraci.

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika i da će biti kontaktirani i fakulteti gdje je ona stečena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.