Sastanak Trampa i južnokorejskog predsjednika 22. maja

Sastanak Trampa i južnokorejskog predsjednika 22. maja

Američki predsjednik Donald Tramp sastaće se 22. maja u Bijeloj kući sa južnokorejskim predsjednikom Mun Džae-inom.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders izjavila je da je ovo treći sastanak dva lidera. Istakla je da dvije zemlje imaju snažne odnose te da će Tramp i Mun razgovarati i o susretu južnokorejskog predsjednika sa sjevernokorejskim Kim Džong-unom 27. aprila, prenosi Anadolija.

Američki predsjednik je ranije izjavio da su datum i lokacija skorog sastanka s liderom Sjeverne Koreje Kimom Džong-unom već određeni. 

Tramp je istakao da će uskoro datum i lokacija i zvanično biti saopšteni javnosti.

Podsjetimo, američki lider je u ranijim izjavama kazao kako bi selo Panmunjom na granici Sjeverne i Južne Koreje mogla biti adekvatna lokacija za sastanak.

Osim toga, neke zemlje su se ponudile da budu domaćini ovog istorijskog sastanka. Sastanak dvojice lidera trebao bi biti održan ovog mjeseca ili nekada u junu.

Tramp je krajem aprila izjavio da će se uskoro sastati sa sjevernokorejskim liderom u okviru napora za denuklearizaciju Korejskog poluostrva. Tada je izrazio i nadu da će doći dan kada će Sjeverna i Južna Koreja moći živjeti zajedno u miru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.