Brdska auto trka Podi-Herceg Novi 2018 okupiće oko 40 vozača
Foto: PR Centar

12. i 13. maj

Brdska auto trka Podi-Herceg Novi 2018 okupiće oko 40 vozača

Brdska auto trka (BAT) Podi-Herceg Novi 2018, koja će biti održana 12. i 13. maja, okupiće oko 40 takmičara, a velika pažnja, ove godine, posvećena je mjerama bezbjednosti, saopšteno je na pres konferenciji Auto-moto sportskog kluba (AMSK) „Podi“.

Direktor BAT Podi - Herceg Novi 2018, Boško Radović,  kazao je, na pres konferenciji, da je ove godine bezbjednost podignuta na viši nivo.

 „Što se tiče učesnika same auto trke, prošle godine je bilo 52 vozača sa teritorije Crne Gore. Ove godine očekujemo 40-ak učesnika, jer je došlo do izmjene pravila u cilju bezbjednosti vozača, tako da je bio udar na budžet svih vozača. Mislim da ćemo izgubiti neki dio trkača, ali nadamo se da će biti dovoljan broj da zadovolji ukuse probirljive publike“, pojasnio je Radović.Staza je, kako je rekao, dobro pripremljena.„Nadamo se da ćemo tu održati visoki nivo. Što se organizacije tiče, veliku pomoć su nam ove godine, dali opština Herceg Novi, kladinoce Meridian, Turistička organizacija i dosta privatnika, koji nas prate iz godine u godinu i bez kojih ne bi bilo izvodljivo sve organizovati“, naveo je Radović.

a234

Boško Radović, foto: PR Centar

Članica organizacije BAT AMSK Podi, Slađana Radović, kazala je da brdska trka Podi – Herceg Novi 2018 otvara sezonu brdskih auto trka.

„Prva je 12. i 13. maja. Dužina staze je četiri kilometra 470 metara. Trudili smo se da obezbijedimo stazu i pripremimo sve za trkače. Staza ima 12 lijevih krivina i osam desnih. Prošle godine je rekorder staze Luka Špadijer“, navela je Radović.

Ona je istakla da su verifikacija i tehnički pregledi zakazani za 11. maj od 15 do 18 časova, a staza za saobraćaj će, kako je navela, biti zatvorena 12. maja od 10 sati.

„U subotu, prva vožnja počinje u 11 časova, druga u 13, a staza se otvara u 16 časova. U nedjelju je zatvaranje staze u devet sati, prva vožnja je u 11, druga u 13, a otvaranje staze je u 16 časova. Voziće se dvije vožnje, koje će se sabirati“, pojasnila je Radović.

a236

Slađana Radović, foto: PR centar

Ona je predstavila Kalendar trka za ovu godinu.

„Dakle, 12. i 13. maj Podi-Herceg Novi, 26. i 27. maj Kotor, 2. i 3. jun Kuči, 16. i 17. jun Glava Zete, 7. i 8. jul Lovćen, 18. i 19. avgust Pljevlja, 15. i 16. septembar Crmnica i 6. i 7. oktobar Dubrovnik“, navela je Radović.

PR Opštine Herceg Novi, Marija Krivokapić, ocijenila je da je najavljena brdska trka važna za Herceg Novi, zbog toga što, kako je rekla, svake godine okuplja veliki broj posjetilaca.

„Takođe okuplja neke od najboljih crnogorskih vozača. Trka otvara automobilsku sezonu u Crnoj Gori. Iza organizatora stoje godine dobroga rada i odlične pripreme za ovakav događaj. Broj posjetilaca i interesovanje za praćenje jedne ovakve sportske priredbe iz godine u godinu raste“, rekla je Krivokapić.

Ona je istakla da je velika pažnja posvećena mjerama bezbjednosti, navodeći da će režim saobraćaja od Poda do Kamenog, na putu Meljine-Petijevići biti izmijenjen 12. i 13. maja.

Krivokapić je kazala da očekuje da brdska auto trka Podi-Herceg Novi postane tradicija.

„Ona već sada jeste događaj za koji veliki broj zaljubljenika u auto-moto sport rado rezerviše datum u svome kalendaru. Vjerujem da će tako biti i ove godine. Želim uspjeh organizatorima, vozačima što bolju vožnju, a gledaocima da uživaju u njihovim majstorijama“, poručila je Krivokapić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.