CGO: U petak  konačni nalazi monitoringa medijske kampanje za predsjedničke izbore
Foto: Ilustracija

Kvalitativno i kvantitativno istraživanje

CGO: U petak konačni nalazi monitoringa medijske kampanje za predsjedničke izbore

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u petak 04. maja 2018. godine, u velikoj sali CGO-a,u 11:00h, predstavlja konačne nalaze monitoringa medijske kampanje za predsjedničke izbore koji su održani 15. aprila 2018. godine.

Nalaze istraživanja će predstaviti: · Željka Ćetković, saradnica na programima u CGO-u: Bojana Knežević, asistentkinja na projektima u CGO-u, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje.

Kako je ranije najavljeno, kampanja u medijima za predsjedničke izbore bila je fokusu CGO-a kroz projekat “SPINoFACT 2 – političko oglašavanje između spina i činjenica”. Monitoring obuhvata kvalitativno i kvantitativno istraživanje - ton kampanje kandidata, broj medijskih objava kandidata po tipu medija, podatke o medijskoj zastupljenosti kandidata u domaćim medijima, potom teme koje su dominantne u kampanji, a poseban dio se odnosi i na međusobne napade i kritike predsjedničkih kandidata.

Kako se navodi u saopštenju, sam monitoring obuhvata period od 15. marta do 15. aprila 2018. godine, a prvi nalazi monitoringa predstavljeni su u martu, po isteku roka za dostavljanje kandidatura za predsjednika Crne Gore. Istraživanjem su obuhvaćene informativne i van informativne emisije televizija - RTCG1, Vijesti, Pink M i Prva; izvještavanje dnevnih listova – Vijesti, Dan, Pobjeda, Dnevne novine i Sloboda, kao i portala – CdM, Analitika, Vijesti, RTCG, Antena M, Standard, FosMedia, IN4S.

Projekat “SPINoFACT 2 – Političko oglašavanje između spina i činjenica”, kako je istaknuto, ima za cilj da doprinese promociji dobrih praksi i unaprijeđenju zakonodavnog okvira kada je riječ o političkom oglašavanju i predstavljanju izbornih ponuda u medijima u Crnoj Gori. Dodatno, cilj projekta jeste unaprjeđenje saradnje između medija, relevantnih institucija, političkih partija i nevladinih organizacija, kao i podizanje svijesti javnosti o političkom oglašavanju i kvalitetnijem, objektivnijem informisanju građana i građanki tokom izbornih kampanja. Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i isti medijski ispratiti. Miloš Knežević, PR/saradnik na programima

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.