Ne zaboravite na pozorište u Maju: Repertoar Gradskog pozorišta Podgorica
Foto: Ilustracija

Početak na novom projektu

Ne zaboravite na pozorište u Maju: Repertoar Gradskog pozorišta Podgorica

Pored redovnih repertoarskih aktivnosti, mjesec maj u Gradskom pozorištu obilježiće i početak rada na novom projektu namijenjenom Večernjoj sceni za odrasle. Riječ je o predstavi „Pepeljugino maslo“ koju će po kolumnama savremene hrvatske spisateljice Tene Štivičić za Gradsko pozorište režirati gošća iz Beograda Alisa Stojanović.

Dramska spisateljica Tena Štivičić u svojim kolumnama bavi se medijskom, intelektualnom i estetskom površnošću i nadasve pozicijom žene u savremenom svijetu. Na tom tragu biće i „Pepeljugino maslo“ - komad koji će premijerno biti izveden u prvoj polovini juna, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Majska repertoarska priča u Gradskom pozorištu startovaće u subotu (5.maja) u podne u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ predstavom sa Lutkarske scene za djecu „Prodavnica igračaka” (6+) u režijiJaroslava Antonjuka.Već sljedećeg dana, na istom mjestu u isto vrijeme, za najmlađu publiku izvešćemo još jedan lutkarski komad - „Igru sa lutkama” (3+) koju je režirao Ljubomir Ralčev.

„U sali Dodest 9. maja u 20 sati obilježićemo deset godina na sceni predstave „Lažljivci” u režiji Marka Manojlovića, dok će narednog dana, u 12 sati, pred publikom u Dvorcu kralja Nikole u Baru gostovati „Porodične priče“ Biljane Srbljanović za koje režiju potpisuje Teatar mladih“, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Nedjelja, 13.maj rezervisana je za naslov sa Dramske scene za djecu„Modro blago“ (8+).

Po motivima romana Dušana Kostića tekst i dramatizacijukomada potpisuje Stevan Koprivica, a režirala ga je Staša Koprivica. Predstava će biti igrana u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Kako je navedeno, podgorička premijera predstave „Cvrčak i Mrav” (6+) koju po tekstu Milene Depolo režira Branko Ilić desiće se 16. maja, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”.

Ovaj projekat nastao je u koprodukciji NVO Teatar mladih, Kulturnog centra Kotor, Gradskog pozorišta i Budva Grad teatra.„Cvrčak i Mrav” premijerno će biti igran 14. maja pred kotorskim mališanima.Uloge tumače:Branko Ilić, Katarina Krek, Branka Femić i Goran Slavić.

„Na našem repertoaru 19. maja u 12 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ naći će se višestruko nagrađivana lutkarska predstava„Bajka o ribaru i ribici” (6+) koju je po tekstu Aleksandra S. Puškina režirao Evgenij Ibragimov. Sljedećeg dana, na istom mjestu u terminu od 20 sati, izvešćemo hit predstavu sa Večernje scene „Slasti slave“ u režiji Stefana Sablića“, saopšteno je.

U četvrtak, 24. maja, u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović” ansambl Gradskog pozorišta  igraće autorski projekat Borisa Liješevića „Čuvari tvog poštenja“. 

Majski repertoar, kako je istaknuto, biće završen izvođenjem nove predstave„Cvrčak i Mrav” (6+) u režiji Branka Ilića. Ovo igranje zakazano je za28. maj u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Ulaznice za predstave sa majskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

„O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete nam ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.