Plasmanom Liverpula u finale LŠ Lebron Džejms zaradio 25 miliona dolara

Vrijednost kluba porasla za oko 100 miliona dolara

Plasmanom Liverpula u finale LŠ Lebron Džejms zaradio 25 miliona dolara

NBA zvijezda LeBron Džejms je plasmanom Liverpula u finale Lige šampiona zaradio oko 25 miliona dolara.

LeBron je u aprilu 2011. godine dobio dva posto vlasničkog udjela u Liverpulu, što ga je koštalo oko 6,5 miliona dolara.

Do investicije je došlo kada je sa svojom marketinškom kompanijom "LRMR" ušao u zajednički posao s Fenway Sport Partners (FSP).

FSP je u vlasništvu Džona Henrija, vlasnika bejzbolskog kluba Boston Red Sox i Toma Wernera, koji su u oktobru 2010. godine kupili Liverpul za 477 miliona dolara.

Prije godinu dana, vrijednost Liverpula je procijenjena na 1.49 milijardi dolara čime je klub postao osmi najvrjedniji fudbalski brend na svijetu.

Sportska mreža "ESPN" tvrdi da je plasmanom u finale Lige šampiona vrijednost Liverpula porasla za oko 100 miliona dolara, te da bi se danas klub mogao prodati za 1.6 milijardi dolara.

Dodaje se i kako je Džejmsova investicija u Liverpul gotovo peterostruko porasla u sedam godina, sa 6,5 na 32 miliona dolara.

Liverpul je u polufinalu eliminisao Romu i plasirao se u finale gdje igra protiv Reala iz Madrida.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.