Evo zbog čega je zdravo jesti ražani hljeb
Ilustracija

I doktori ga preporučuju

Evo zbog čega je zdravo jesti ražani hljeb

Ako vas muči nesanica, lijek možete potražiti u ražanom hljebu, poručuju narodni ljekari.

Ukoliko vas muči nesanica, lijek možete potražiti u ražanom hljebu, poručuju narodni ljekari. Propržite krišku u tosteru, a zatim je stavite u provrelu vodu da odstoji 10 minuta. Dobijenu smjesu nakon toga pojedite, pa ćete lakše utonuti u san.

Narodna medicina ražani hljeb preporučuje i u liječenju plućnih bolesti. Najdjelotvorniji je, tvrde, kada se na krišku stavi namaz od borove smole i uzima tri-četiri puta na dan.

Ruski ljekari za plućne bolesti preporučuju i čaj od mlade zelene raži. Ističu da ovaj čaj krijepi i oporavlja iznemogle bolesnike. Čaj pripremite tako što ćete u litar ključale vode staviti dvije šake osušene zelene raži i kašiku žutog šećera ili meda. Posudu poklopite i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga čaj procijedite i pijte tri-četiri puta tokom dana.

Oni koji imaju mogućnost treba da u proljeće nakose mladu raž izraslu 30 centimetara, najbolje poslije kiše. Potom treba dobro da je osuše na suncu, a zatim da je ostave u čistu bijelu hartiju i čuvaju do zime za čaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.