Više od 40 ovaca stradalo u napadu vuka
Foto: AP

Njemačka

Više od 40 ovaca stradalo u napadu vuka

Više od 40 ovaca stradalo je u napadu vuka na jugozapadu Njemačke, saopštile su vlasti.

Do napada je došlo usred debate koja se vodi u zemlji o tome koliko zaštite vukovi trebaju dobiti. 

Zvaničnici navode da je pašnjak izgledao kao horor, nakon što je vuk najvjerovatnije usmrtio 32 ovce, dok se njih nekoliko potopilo u obližnjoj rijeci u pokušaju bijega, javlja Anadolija.

Preostale ovce su morale biti uspavane zbog teških povreda. 

Vlasti vjeruju da je za pokolj ovaca odgovoran jedan vuk, ali moraju sprovesti istragu kako bi odbacili mogućnost da je u napadu učestvovao čopor.

Do prije nekoliko godina vukovi su bili gotovo izumrla vrsta u Njemačkoj, ali su vlasti radile na obnovi njihove populacije širom zemlje, što se nije dopalo stočarima koji strahuju za svoje životinje.

Kako javlja njemačka novinska agencija DPA, u toj zemlji trenutno živi oko 800 vukova. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.