Mladen Bojanić

Bojanić o izborima i odnosima sa Srbijom

"Žalim Đukanovića, svaki autokrata ili diktator na kraju ostane sam i plaši se"

Aktuelni odnosi između Srbije i Crne Gore najkraće rečeno, nisu loši, ali bi mogli i morali biti mnogo bolji. Kad to kažem mislim na bliskost stanovnika Srbije i Crne Gore, oni su uvijek za bolje odnose, kazao je kandidat većeg dijela opozicije na održanim predsjedničkim izborima, Mladen Bojanić.

Međutim, vlast u Crnoj Gori je mnogim ishitrenim odlukama, a sve u cilju dodvoravanja stranim mentorima, često znala da naruši te odnose. S druge strane, zvaničnici obje države se hvale nikad boljim odnosima, pritom ćute o neizručivanju Marovića, kaže za Danas Mladen Bojanić, drugoplasirani kandidat na nedavno održanim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

Bojanić je kazao da su za njega glasali slobodni građani, bez ikakvog pritiska.

"Za razliku od Đukanovića koji svoje birače izvodi na birališta, ja sam pozivao slobodne građane da glasaju", kazao je on.

Bojanić ne vjeruje da je razjedinjenost opozicije bila razlog gubitka izbora, jer je kako kaže uživao podršku 90 odsto opozicionih poslanika.

"Moguće da je razlog u meni, da nisam uspio da pobijedim apatiju kod većine građana" ,kaže on za Danas.

Članstvu u NATO se protivi jer "ne vidi nikakvu korist za Crnu Goru od punopravnog članstva u Alijansi".

"U kampanji su nas ubjeđivali da će to donijeti bezbjednost, vladavinu prava, demokratiju i ekonomski prosperitet. Naravno, poučen iskustvom mnogih zemalja nisam u to vjerovao, a sada se pokazuje da nam članstvo nije ništa pomoglo. Naprotiv, po svim kategorijama stanje je gore nego prije ulaska u NATO savez, a dobili smo još jednu podjelu na čijem talasu jaše Đukanović", smatra Bojanić.

Na pitanje zašto nije čestitao pobjedu Đukanoviću, Bojanić kaže da bi se on da je na njegovom mjestu stidio načina dobijanja podrške.

"Mogu samo da ga žalim, znajući koja ga je muka natjerala da se kandiduje. Svaki autokrata ili diktator na kraju ostane sam, nikom ne vjeruje, plaši se najbližih saradnika", kazao je Bojanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.