Pokušala je nedjelju dana da izdrži bez kafe i EVO šta se desilo
Foto: Ilustracija

Kakve je promjene na sebi uočila?

Pokušala je nedjelju dana da izdrži bez kafe i EVO šta se desilo

Dan bez kafe vam zvuči kao nemoguća misija? Jedna blogerka upustila se u eksperiment - dan bez kafe i evo kakve promjene je zabilježila na svom tijelu i u svom ponašanju.

Blogerka Li Tiglman je samoinicijativno odlučila da se upusti u ovaj eksperiment, a o svemu je pisala na svom blogu. "Budući da pijem puno kafe, znala sam da me čeka teška nedjelja", kaže ona.

Prvi dan: Zašto ja ovo radim?

Previše sam spavala pa sam se probudila prilično grogi. Obično bih u takvoj situaciji popila jaku kafu, ali danas sam morala da se pomirim s tim da ću biti nervozna i bez koncentracije. Oko dva popodne počela je glavobolja. Bila sam jako loše raspoložena. Oko tri sam već bila potpuno beskorisna. Budući da sam bila umorna i letargična jednostavno sam ležala na kauču do devet uveče, a zaspala sam već u pola deset.

Drugi dan: Strašna glavobolja

Dobro sam se naspavala i probudila prilično osvježena, a već oko osam ujutru je počela glavooblja. Oko deset, kad je moje uobičajeno vrijeme za kafu, otišla sam u šetnju. To mi je malo pomoglo s glavoboljom, ali ne previše. Bila sam jako nervozna i pila sam mnogo vode cijeli dan, ali glavobolja se samo pogoršavala. U pet popodne bila sam toliko naduta i puna gasova, nije mi bilo ni do hrane.

Treći dan: Želudačni problemi

Trećeg dana već mi je bilo bolje, ali problemi su počeli u želudcu. Jedem samo supe i smutije. Mnogo sam opuštenija i ne škrgućem zubima, što mi se inače često dešava.

Četvrti dan: Probavni problemi eskaliraju

Problemi sa želudcem su sve gori pa sam se obratila ljekaru. Objasnila mi je da nijesam smjela tako naglo da prestanem s kafom i da je to stres za organizam. Iako sam puno bolje spavala, želudac mi je stvarao velike probleme.

Peti dan: Pa...

Probudila sam se i shvatila da moram da popijem kafu ako želim da funkcionišem kao normalno ljudsko biće. Već pola sata nakon toga nadutost mi se smanjila, dobila sam novi fokus i počela sam da se osjećam kao ona stara. Nekoliko sati kasnije, sve se vratilo u normalu i osjetila sam olakšanje. Mojih pet dana bez kofeina pomogli su mi da shvatim kako moje tijelo funkcioniše, prenosi B92.

Uštedjela sam i nešto novca koji bih inače potrošila na kupovinu kafe. Sve u svemu, zaključila sam da ne mogu bez kafe, jednostavno mi tih nekoliko šolja dnevno znači previše.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.