Meksički reper koji je mučio i ubio studente priznao još tri ubistva (VIDEO)
Foto: Screenshot

Nakon što je policija pronašla ljudske ostatke

Meksički reper koji je mučio i ubio studente priznao još tri ubistva (VIDEO)

Meksički reper i zvijezda Jutjuba Kristijan Omer Palma Gutjerez, koji je nedavno priznao policiji da je sa svojom bandom oteo i ubio troje studenata, a zatim uništio njihova tijela u kisjelini, priznao je još tri ubistva.

Gutjerez, u javnosti poznatiji ka QBA, priznao je da je oteo, mučio i ubio studente filmskih studija Salomona Aćevesa Gasteleuma, Danijela Dijaza i Marka Avalosa, a potom njihova tijela ubacio u kisjelinu. 

Studenti su oteti 19. marta na periferiji Gvadalahare dok su radili na filmskom projektu za fakultet, nakon što ih je lokalni narko-kartel greškom pomiješao sa pripadnicima suparničkog kartela. 

Nakon što je policija na istoj lokaciji pronašla još ljudskih ostataka, Gutjerez je priznao da je učestvovao u tri prethodna ubistva. 

Bivši reper je za svoj "rad" primao 3.000 pezosa nedjeljno (159 dolara), i da ga je narko-kartel Halisko Nova generacija, jedan od najmoćnijih u Meksiku trenutno, unajmio prije tri mjeseca. 

Inače, Kristijan posjeduje dvije odvojene stranice na Fejsbuku – obje imaju ukupno 140.000 pratilaca, kanal na Jutjubu sa 125.000 pretplatnika i spotove od nekoliko miliona pregleda. 

U pjesmama koje nose nazive poput „Smrt se ne zakazuje“, Gutjerez pjeva o nasilju, oružju, drogama i gotovo uvijek pretećim tonom, prenosi B92. 

Takođe, njegovi autorski snimci prikazuju siromašne četvrti u kojima su većinom maloljetni dječaci pripradnici narko-kartela.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.