Kod Ivanjice pao grad veličine graška
Ilustracija

Kod Ivanjice pao grad veličine graška

Dio mjesne zajednice Prilike u ivanjičkoj opštini oko 14 časova pogodio je grad veličine graška.

Dejstvovala je protivgradna odbrana iz radarskog centra Sjenica na nekoliko lokacija, a strijelci su ispalili više desetina raketa. Ipak, šteta je načinjena u malinjacima i voćnjacima u zaseocima Dubrava, Varjače i Kiseljak.

Zamjenik predsjednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović rekao je za RTS da će komisije za procjenu štete od grada izaći će na teren u ponedjeljak kada će se znati razmjere štete od ove nepogode.

Na teritoriji Ivanjice ima dvadeset četiri protivgradne stanice sa četrdeset četiri strijelca.

Svaka stanica opremljena je sa sedamnaest raketa.

Svi strijelci su u pripravnosti jer se po prognozama meteorologa i u narednom periodu očekuje nestabilno vrijeme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.