Radnička partija šetnjom obilježava Prvi maj :
Foto: Onogošt.me

Prvomajski protest u Nikšiću

Radnička partija šetnjom obilježava Prvi maj : "Dva eura dnevno, zar je to život!“

Prvomajskom šetnjom i skupom, pod sloganom „Dva eura dnevno,zar je to život!“, Radnička partija će i ove godine obilježiti Prvi maj, međunarodni praznik rada.

"Postavljamao pitanje da li se može živjeti sa dva eura dnevno odnosno sa radničkim platama koje su uglavnom od 200 do  400 eura. Svima je više nego  jasno  da je takav život od tolikih plata život na donjoj granici siromaštva i da je nemoguće živjeti sa  dva eura dnevno koliko su nam odredili „eksperti“ iz Monstata u potrošačkoj korpi a kao dnevnu dozu za ishranu propisali „doktori“ iz Vlade", navodi predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

On dodaje da nepoštovanje najosnovnijih radničkih prava nije jedini razlog prvomajskog protesat, već su tu, kako navodi, i ostale nepravde i anomalije u našem društvu.

 "Mnogo je toga trulo u državi Crnoj Gori i te trule daske kao što su izvršna vlast,sudstvo, tužilaštvo se moraju mijenjati. Pobunićemo se zbog pljačkaških privatizacija,zbog uništene privrede i ugašenih fabrika. Danas u  Crnoj Gori nema više industrije i o tome najbolje govori podatak da više jedan trgovinski lanac zapošljava radnika nego zajedno i KAP, Željezara,Rudnici ili kratko rečeno cijela industrija", zaključuje on. 

Šetnja će početi u 10h ispred sjedišta Radničke partije u Nikšiću, a nastaviće se ulicama grada kroz sam centar, Njegoševom do centralnog kružnog toka a onda Vučedolskom ulicom  i šetalištem Vita Nikolića do Spomenika palim borcima pod Trebjesom gdje će oko 11h nastaviti sa protestnim skupom.  

Onogošt.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.