Mladi Nove obilježili godišnjicu smrti Principa

Mladi NSDa obilježili godišnjicu

"Đukanoviću Gavrilo Princip terorista a nisu mu teroristi Hašim Tači i Ramuš Haradinaj"

Klub mladih Nove srpske demokratije Nikšić obilježio je danas 100. godina od smrti Gavrila Principa.

"Oni su se slikali ispred Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Spomenika poginulim borcima u ratovima devedesetih godina na Trgu Šaka Petrovića sa transparentom na kom je bila slika Gavrila Principa, datum smrti 28.04.1918. godine i današnji datum, kao i pjesma koju je napisao na zidu svoje zatvorske ćelije, čiji su završni stihovi: ,,Ko hoće da živi nek mre, ko hoće da mre nek živi''. Na transparentu je stajao natpis ,,100 GODINA BESMRTNOSTI'' i poruka - ŽIVIŠ koja je posvećena Gavrilu Principu", saopšteno je iz Kluba MLadih NSDa.

Ispred Kluba mladih Nove srpske demokratije Nikšić obratio se član predsjedništva, Luka Spasojević.

"Danas smo se ovdje okupili kako bi obilježili ovaj veoma značajan datum naše istorije. Na današnji dan prije 100 godina u austro-ugarskom logoru Terezinu Gavrilo Princip je napustio ovozemaljski svijet i preselio se u carstvo onih koji ,,dovijeka žive'' i koji su se ,,imali rašta i roditi''. Da obilježimo ovaj datum, podstaknuti smo sjajnim odnosom onog dijela lokalne vlasti u Budvi koji čini Nova srpska demokratija, prema velikoj pobjedi srpskog naroda u Prvom svjetskom ratu koja je otpočela nepristajanjem Gavrila Principa na ropstvo i ponižavanje našeg naroda od strane okupatora. 
Najvećem izdajniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, terorista je Gavrilo Princip a nisu mu teroristi Hašim Tači i Ramuš Haradinaj. Njegova mlađa verzija na političkoj sceni, Aleksa Bečić kaže da ne treba da pominjemo žrtve koje su podnijeli naši preci u borbi sa raznim okupatorima.  Od onih koji priznaju lažnu državu Kosovo, koja je uspostavljena terorizmom nad srpskim narodom i ne očekujemo da mogu da dosegnu astralne visine ličnosti kakva je Gavrilo Princip", kazao je Spasojević.

IMGbb46d047ba2a3e560ed9bb361f6cc398V

Prema njegovim riječima, ni Gavrilo Princip, niti bilo koji od naših predaka koji su poginuli u borbama protiv okupatora, nisu svoje živote dali da bi mi, njihovi potomci, danas o tome ćutali, na šta nas, kaže, poziva Aleksa Bečić ili da bi ih poput Mila Đukanovića zvali teroristima.

"Za razliku od njih mi ćemo ih pamtiti i sa poštovanjem i zahvalnošću pominjati . Slava im.", rekao je Spasojević.

Klub mladih Nove srpske demokratije Nikšić najavio je nastavak akcije ,,Sjećanjem za ćirilicu'', tako što će na Vidovdan ove godine u ulici Gavrila Principa, postaviti tablu sa ćiriličnim natpisom naziva ulice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.