Za Markom Jovanovićem raspisana međunarodna potjernica
Marko Jovanović

Zbog dvostrukog ubistva

Za Markom Jovanovićem raspisana međunarodna potjernica

Za Podgoričaninom Markom Jovanovićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo u centru Podgorice raspisana je međunarodna potjernica.

Jovanović se tereti da je prije manje od mjesec dana ubio goste lokala “Forum” Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića.

Čim mu budu stavljene lisice, Jovanović će biti poslat u spuški istražni zatvor, gdje će provesti 30 dana pritvora. Tu odluku donio je sudija za istragu, nakon prikupljenih informacija i dokaza o Jovanovićevom učešću u zločinu, piše Pobjeda.

Istragom je utvrđeno da je Jovanović direktni egzekutor i član kriminalne organizacije koja ima najmanje sedam članova.

Šaković i Jovanović ubijeni su 31. marta oko 12 sati.

Jovanović je, kako istražitelji sumnjaju, žrtvi prišao sa silikonskom maskom i kačketom. Meta je bio Šaković. Ubica je greškom ubio prezimenjaka, a onda i Šakovića. Podgorička policija je nakon dva dana riješila ovaj slučaj i uhapsila Janka i Predraga Vukadinovića.Krivična prijava podnijeta je protiv Kristine Brnović i Dragoljuba Ćetkovića iz Podgorice.

Prema sumnjama policije, Brnović je iznajmila stan za kriminalnu grupu, a Ćetković je nabavio oružje.

Predragu i Janku Vukadinoviću na teret su stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Inspektori sumnjaju da su upravo oni pomogli Jovanoviću da “golfom 2″ dođe do mjesta gdje je Šaković bio sa suprugom i prijateljima, ubije ga i pobjegne sa mjesta zločina.

To su potvrdili i snimci sa nadzornih kamera na kojima se vidi da su se odvezli Bulevarom Ivana Crnojevića i udaljili ka mostu Milenijum, navodi list.

Janko Vukadinović se pred tužiocem branio ćutanjem, dok je Predrag iznio odbranu i negirao krivično djelo. Istražitelji imaju operativna saznanja da je nalog za ubistvo Šakovića dala osoba sa kriminalnom prošlošću sa kojom je on bio u sukobu.

Vjeruju da je ubistvo Šakovića, koji je bio blizak sa kavačkom grupom, naručeno iz suprotstavljenog klana ,,škaljaraca” i da je to “odgovor na ubistvo Dražena Čađenovića koje se dogodilo samo dva dana ranije u garaži hotela “Premijer”, piše podgorički list.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.