Vujanović počasni predsjednik Crne Gore
Filip Vujanović

Plata 70 odsto od sadašnje

Vujanović počasni predsjednik Crne Gore

Vlada Crne Gore utvrdila je Prijedlog zakona o predsjedniku Crne Gore, kojim je definisano formiranje posebnog Generalnog sekretarijata predsjednika sa većim brojem zaposlenih, kao i titula počasnog predsjednika za one kojima je prestao mandat na toj poziciji.

Odlazeći predsjednik Filip Vujanović, novim zakonskim rješenjem imaće titulu počasnog predsjednika i zaradu po tom osnovu u iznosu od 70 odsto od plate koju je do sada primao.

Tu će naknadu primati do odlaska u penziju ili do zasnivanja novog radnog odnosa. 

Iz Vlade je saopšteno da su prilikom izrade teksta Prijedloga zakona o predsjedniku Crne Gore, korištena iskustva država iz regiona, prije svega, Srbije, Hrvatske i Slovenije, kako bi se obezbijedila primjerena normativa za bivšeg predsjednika države, u pogledu njegovih prava po prestanku funkcije. 

Milo Đukanović je 15. aprila izabran za novog predsjednika Crne Gore. On će dužnost preuzeti krajem maja.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.