Cimet odlično rješenje protiv virusa i bakterija
Foto: Ilustracija

Djelujte preventivno

Cimet odlično rješenje protiv virusa i bakterija

Da biste stali na put virusima i bakterijama, probajte da djelujete preventivno i tako ih unaprijed spriječite da djeluju.

Stručnjaci kažu da je cimet u ovom slučaju odlično rješenje, jer je veoma moćan antimikrobni začin, pa se preporučuje da se dodaje u jela i pića. Njegova tajna je u sposobnosti da zaustavi rast i razmnožavanje bakterija, gljivica, pa čak i kandide.

Studije pokazuju da je u tome često efikasniji od većine lijekova. Istraživanje objavljeno u časopisu "International Journal of Food Microbiology" otkrilo je da on može da se koristi i kao alternativa aditivima koji sprječavaju kvarenje hrane, prenosi Ljepota i zdravlje.

Stručnjaci su nekoliko kapi esencijalnog ulja cimeta sipali u 100 grama supe od mrkve i zaključili da je on spriječio razvoj opasnog patogenog organizma na čak 60 dana.

Kada je ta supa ostavljena u frižideru, bez dodatka cimeta, bakterije su počele da se razmnožavaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.