Evo kako se kod kuće najbolje izdepilirati
Foto: Ilustracija

Uvijek delikatan posao

Evo kako se kod kuće najbolje izdepilirati

Depilacija je uvijek delikatan posao. Ako odaberete uklanjanje dlačica toplim voskom i to u kućnoj varijanti morate da obratite pažnju na nekoliko segmenata da biste izbjegli greške koje mogu da vam ošetete kožu.

Vosak nanosite u smjeru rasta dlačica. Ovo je najbolji način, jer ako stavite vosak u smjeru suprotnom od rasta dlačica doći će do lomljenja dlačica, pa će one opet izrasti ranije nego što očekujete.

Obrve

Najsigurnije je da voskom uklonite dio iznad nosa, između obrva, a ostatak uklonite pincetom. Pazite na temperaturu voska jer je koža oko obrva izuzetno tanka i osjetljiva.

Nausnice

Područje oko usana je jako osjetljivo pa tu posebno morate da pazite da koristite odgovarajuću vrstu voska. Ne preporučuje se korišćenje istog voska kao na nogama.

Ako ne koristite vosak koji odgovara vašem licu, može doći do slabijeg uklanjanja dlačica, do oštećenja gornjih slojeva kože ili iritacije kože. Dlačice na nausnicama depilirajte dio po dio, od krajeva ka centru usana. Iako vam se čini da je to malo područje koje možete skinuti u jednom potezu, tako povećavate mogućnost za povredu kože, prenosi Super žena.

Brada

Urasle dlačice najčešće stvaraju dlačice koje su slomljene, a ne iščupane s korijenom. Bradu takođe depilirajte dio po dio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.