Sa samo 20 godina preživio je napade medvjeda, zmije i ajkule (FOTO)
Foto: RTS

Ima sreće u nesrećama

Sa samo 20 godina preživio je napade medvjeda, zmije i ajkule (FOTO)

Momak kog je prošle nedjelje napala ajkula kod ostrva Kauaj u Tihom okeanu, već je imao bliske susrete sa pripadnicima životinjskog carstva. Osim ajkule, Dilana Makvilijamsa napali su medvjed i zmija.

„Baš je nevjerovatno. Izgleda da nemam sreće, ali se ipak može reći da imam sreće u nesrećama“, rekao je Dilan, tokom oporavka od napada ajkule.

Prošle nedjelje u četvrtak je uživao u pacifičkim talasima, kada je osjetio da ga je nešto udarilo u nogu, prenosi BBC.

„Vidio sam ajkulu ispod mene i instinktivno sam počeo da je udaram. Znam da sam je najmanje jednom udario nogom i otplivao do obale najbrže što sam mogao“, prisjeća se dvadesetogodišnjak iz Kolorada.

Vidjevši koliko krvari, sve dok nije izašao na obalu nije mogao da zna da li je izgubio pola noge ili ne.

Ajkula, za koju se na osnovu ugriza procjenjuje da je bila tigar-ajkula veća od dva metra dužine, ostavila je otisak svog ugriza na Dilanovoj nozi.

 

A post shared by Dylan McWilliams (@dmcw1998) on

Izviđački entuzijasta iz Grend Džankšana u zapadnom Koloradu protelih par godina putuje pješke po SAD i Kanadi, a prije nekog vremena je odlučio da ode i put Havajskog arhipelaga.

Ljubav prema prirodi mu je usadio deda. Međutim, priroda mu je pokazala da može i da bude veoma opasna.

Prošlog jula, dok je kampovao u Koloradu, oko četiri ujutru se probudio tako što mu je glava bila u čeljusti medvjeda.

„Medvjed mi je uhvatio zadnji dio glave čeljustima, a ja sam se batrgao pokušavajući da ga ubodem u oko da bih se oslobodio. Na kraju me je pustio“, kaže Dilan.

Njegovi prijatelji su se probudili u panici, ali su zatekli Dilana krvavog i medvjeda od oko 150 kilograma kako se udaljava od njihovog kampa.

Devet kopči bilo je potrebno da mu se rana zašije. Osim toga, ostao je i ožiljak na vratu koji i danas boli na dodir, ali mu to nije smanjilo ljubav prema prirodi i istraživanju.

„Oduvijek sam volio životinje i provodio što sam više vremena mogao sa njima", dodaje Dilan.

Ono što mu se desilo pripisuje tome da je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme: „Ne krivim ajkulu. Ne krivim medvjeda, a ni zvečarku.“

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.