Izgubite salo na stomaku uz savjete trenerice modela Victoria's Secret (VIDEO)
Victoria's Secret modeli

Praktikujte ovih 5 vježbi

Izgubite salo na stomaku uz savjete trenerice modela Victoria's Secret (VIDEO)

Želite li vitak struk? Ovo su najbolje vježbe pomoću kojih ćete izgubiti masne naslage oko struka, zahvaljujući vrhunskim savjetima trenera modela Victoria's Secret.

Prva vježba - Izdržaj

"Spustite se na pod na sve četiri oslonivši se na podlaktice i koljena. Zatim podignite stopala unazad i postavite se u izdržaj poziciju. Stisnite trbušne mišiće uvlačeći ih kao da žele ići prema plafonu. Cilj je što duže zadržati mišiće u stanju napetosti",  kaže Dede Lagri, vlasnica i voditeljka treninga u Lagri fitnes studiju u kojem je radila s poznatim manekenkama za Victoria's Secret Ešli Graham, Violom Davis, Elsom Hosk i Belom Torn.

0ff5bb67e1b0861900f6

Foto: 123RF

Dede Lagri, dugogodišnja fitnes trenerica, preporučuje da u početku žene drže izdržaj poziciju 20 sekundi i s vremenom produžuju trajanje držanja izdržaja do 1 minuta. Nakon isteka vremena žene se trebaju spustiti u osnovnu poziciju na koljena, odmoriti par sekundi i ponovo se postaviti u izdržaj poziciju. I tako barem tri puta, prenosi 24 sata. 

Druga vježba - Bočni izdržaj

"Bočni izdržaj se radi tako što legnete na pod, okrenete na lijevi bok i odgurnete od poda lijevom rukom, a desnu ruku držite uz desni bok. Noge trebaju biti potpuno ispravljane, lagano odmaknute jedna od druge dodirujući se na mjestu uporišta na podu. Uvucite stomak. Podignite tijelo u vazduh ispravljajući i izdužujući struk i trbušne mišiće tako da ravnotežu održavate lijevom rukom i desnom nogom", objašnjava Lagri.

162410b9bff6fe2d8d761

Foto: Pixsell

Isto kao i kod običnog izdržaja, Lagri savjetuje da se počne s intervalima od 20 sekundi i s vremenom se povećavaju do 1 minuta. Vježbu treba ponoviti tri puta na oba boka.

Treća vježba - Istezanje trbušnih mišića

"Sjednite na pod s uzdignutim spojenim koljenima i petama udaljenima otprilike 30 centimetara od trupa tijela. Potom se lagano nagnite unazad bez savijanja kičme (ovo je jako teško). Ako savijate kičmu, vježba gubi svoju svrhu - objašnjava Lagri.

2f803cf8c4f6a853ea8d

Foto: Dreamstime

Uzmite uteg i s obje ruke ga držite između nogu i trupa. Savijte laktove.Zatim uvlačite stomak istovremeno se polako okrećući na stranu. Držite tu poziciju tri sekunde, zatim se polako okrenite na drugu stranu stalno držeći uteg u vazduhu.

Četvrta vježba - Trčanje u izdržaju

Postavite se u izdržaj poziciju. Povucite desno koljeno prema prsima. Dok koljeno privlačite prsima, uvucite trbušne mišiće što čvršće kako biste bili sigurni da vaše tijelo ostane u izdržaju. Zatim brzo vratite desnu nogu na pod i povucite lijevo koljeno prema prsima.

75d8812be38c478e1067

Foto: Dreamstime

Nastavite prebacivati koljena tako da stvarate pokrete slične trčanju. Ne treba se opterećivati brzinom izvođenja vježbe, puno bitnije je pravilno je napraviti, prenosi 24 sata.

Peta vježba - Trbušnjaci

"Lezite, obraćajući pažnju da su vam leđa potpuno priljubljena uz pod. Spojite dlanove ruke iza glave. Potom podignite koljeno desne noge do prsa spajajući ih s lijevom rukom podižući lopatice od poda. Istovremeno maksimalno ispružite desnu nogu i zaokrenite torzo nadesno", daje detaljne upute Lagri.

09e442b9711c88688afd

Foto: Dreamstime

Za vrijeme ove vježbe bitan je fokus i kontrola nad svakim mišićem u tijelu. Vježba se polako izvodi. Lagri savjetuje barem 20 ponavljanja u setu vježbe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.