Crna Gora u potpunosti integrisana u evropsku poslovnu zajednicu
Foto: Gov.me

Premijer primio čelnika EUROCHAMBRES-a i predstavnike privrednih komora ZB

Crna Gora u potpunosti integrisana u evropsku poslovnu zajednicu

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je, povodom obilježavanja jubilarnih 90 godina Privredne komore Crne Gore (PKCG), predsjednika Komore Vlastimira Golubovića, predsjednika Udruženja evropskih komora za trgovinu i industriju (EUROCHAMBRES) i Savezne austrijske privredne komore Krisotfa Lajtla i predstavnike privrednih komora država regiona.

Zahvalivši se predstavnicima evropskih komora na posjeti Crnoj Gori predsjednik Marković je rekao da je devedesetogodišnjica naše Privredne komore značajan jubilej za cijelu državu.

Premijer je upoznao goste sa odličnim ekonomskim rezultatima Vlade u prošloj godini i na početku ove godine konstatujući da svi relevantni pokazatelji ukazuju da Crna Gora napreduje na putu dostizanja evropskog standarda života.

„Ekonomski rast, poboljšanje kreditnog rejtinga i emitovanje euroobveznica po do sada najpovoljnijim uslovima potvrđuje da uspješno na srednji rok rješavamo izazov javnog duga“ – rekao je predsjednik Vlade.

 Marković je rekao da je Vlada već na početku mandata napravila snažan iskorak potpuno se otvorivši prema poslovnoj zajednici i privredi sa kojom njeguje partnerski odnos koji podrazumijeva pažljivo analiziranje sugestija i ideje poslovne zajednice.

Krisotf Lajtl je u svojstvu čelnika EUROCHAMBRES-a – evropske mreže od 2000 regionalnih i lokalnih komora – čestitao Premijeru na napretku naše zemlje u evropskim i evroatlantskim integracijama ocijenivši da ti procesi direktno pospješuju privredu i snaže poslovni ambijent.

„Vaša zemlja je već sada u potpunosti integrisana u evropsku poslovnu zajednicu“ – rekao je Kristof Lajtl.

Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je naša zemlja već napravila ogroman napredak u vidljivosti svoje Privredne komore i njenom partnerstvu sa Vladom što je Udruženje evropskih komora za trgovinu i industriju prepoznato kao prioritet. 

Predsjednici privrednih komora Srbije i Makedonije Marko Čadež i Branko Azeski posebno su se zahvalili predsjedniku Markoviću na podršci regionalnim projektima u okviru Berlinskog procesa.

„Konačno smo, u predsjedniku Markoviću, dobili saveznika među političarima na Balkanu. Rejting Crne Gore raste sigurno jer je on odlučan da napravi nešto za svoju državu, ali i Region u cjelini. Ohrabruje me to kao privrednika, to privrednici vide i pozdravljaju“ – rekao je predsjednik Privredne komore Makedonije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.