Đukanović: Nije naša NVO, i DF kriv što je Bečić prepisao tezu od gospođe iz Banja Luke
Mitar Đukanović, foto: PR centar

Đukanović: Nije naša NVO, i DF kriv što je Bečić prepisao tezu od gospođe iz Banja Luke

Mitar Đukanović izvršni direktor NVO "Centra za akademski integritet", saopštio je nakon reagovanja Demokrata na njegovu izjavu da je Aleksa Bečić plagirao magistarski rad, da nije, niti je ikad bio aktivista DF-a – tačnije, kako kaže nije nikad bio član niti jedne političke stranke.

"U vezi zvanične reakcije političke partije Demokratska Crna Gora na današnje predstavljanje našeg pilot-istraživanja, koja obiluje ličnim napadima, neosnovanim i zlonamjernim insinuacijama, kao izvršni direktor NVO Centar za akademski integritet, želim da saopštim sljedeće: Nisam, niti sam ikad bio aktivista DF-a – tačnije, nisam nikad bio član niti jedne političke stranke. Kao i velika većina građana Crne Gore, imam svoja politička uvjerenja, ali ne vidim kakve veze pitanja partijske politike imaju sa činjenicom da je gospodin Bečić plagirao magistarsku disertaciju", kazao je Đukanović.

Kaže da nije nikakva tajna da, kao izvršni direktor nevladinog udruženja, opsežnu analizu autentičnosti šest naučnih radova (uključujući i magistarsku disertaciju Bečića) nije radio sam.

"U tom smislu, naša NVO je zahvalna univerzitetskim profesorima i stručnim pojedincima koji su nam u istraživanju pomagali – između ostalog, i gospodinu Pavloviću, koga sam, zbog njegovog pređašnjeg bavljenja ovom tematikom, lično zamolio da mi pomogne u sastavljanju analize", kazao je Đukanović.

Smatra da je nepristojno je, i vrlo indikativno, to što se partija Bečića u svojoj reakciji "bavi isključivo pitanjem ko sve stoji iza našeg projekta, bez ikakvog poricanja činjenica i dokaza koje su danas iznijeli".

Povodom te reakcije, Đukanović je pozvao ispred svoje organizacije Bečića da odgovori na jednostavno pitanje: da li je plagirao magistarsku tezu, i koji je od dokaza koje su iznijeli netačan.

"Pošto smo dokaze o plagijatu Alekse Bečića iznijeli pod punom odgovornošću, ja i moja NVO smo spremni da tu diskusiju nastavimo na sudu. Nije ni naše nevladino udruženje, ni Demokratski front, ili bilo kakva druga politička struktura kriva što je Aleksa Bečić magistarsku tezu prepisao od gospođe iz Banja Luke. Ovdje se ne radi ni o kakvoj "hajki", "monstruoznim lažima", "brutalnim neistinama" ili svjetskoj zavjeri protiv lidera Demokrata, već isključivo o činjenici da je plagirao disertaciju. Tu činjenicu ostavljamo Tužilaštvu", zaključio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.