Đoković nije izdržao, Tim ide u četvrtfinale
Novak Đoković

Đoković nije izdržao, Tim ide u četvrtfinale

Novak Đoković odigrao je jedan set na visokom nivou, u dva naredna na trenutke pokazao da je spreman da se vrati u nekadašnju formu, ali to nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Dominik Tim je bio bolji, mirniji i spremniji od srpskog tenisera, slavio nakon preokreta 2:1 (6:7, 6:2, 6:3), a Đoković, upkos porazu, dobio nadu da će sve biti kao nekad.

Tim je samouvjereno ušao u meč, svjestan da naspram sebe nema „starog“ Đokovića, već još slabijeg od onog koga je prošle godine savladao na Rolan Garosu 3:0.

Austrijanac je poveo 3:0, čuvao brejk do 5:3, ispustuvši u osmom gemu, na servis Đokovića, i prvu set loptu.

U narednom ih je imao još dvije, ali je srpski teniser pokazao da nije potpuno izgubio mentalitet pobjednika i borca – uspio je da se izvuče, a zatim i da se vrati u meč – 5:4.

U taj-brejku je bio dominantan, riješio ga je rezultatom 7:2, poveo 1:0 u setovima, iako je imao izrazito slab procenat prvog servisa, tek 45 odsto.

U drugom je Đoković servirao preciznije, ali ne i bolje, pao je u ritmu, a Tim iskoristio momenat i uz dva brejka, došao do 1:1 (6:2).

Treći set je bio ujednačen do sedmog gema, mada je bilo evidentno da Đoković gubi snagu. Izvukao se kod rezultata 2:2, kada je umalo ispustio 40:0 na svoj servis.

Međutim, u narednom servis gemu, Đoković je imao 40:15, ali je Tim napravio brejk, poveo 4:3, otvorio put do pobjede i brzo završio meč.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.