Učenici više neće moći da nose farmerke, kao ni pirsinge u školama
Ilustracija

Nova pravila u RS

Učenici više neće moći da nose farmerke, kao ni pirsinge u školama

Uskoro u osnovnim školama u Republici Srpskoj, učenici više neće moći nositi farmerke, kao ni pirsinge, minđuše u nosu, obrvama ili usnama.

 Takođe, biće zabranjeno i upadljivo šminkanje na licu i noktima, nošenje uske, kratke i izazovne odjeće po školskim hodnicima - samo su neke od smjernica koje stoje u etičkom kodeksu za nastavnike i učenike osnovnih škola Republike Srpske, a koje je iniciralo Ministarstvo prosvjete i kulture.

- U proceduri je donošenje etičkog kodeksa za nastavnike i učenike osnovnih škola u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju - potvrdili su za "Novosti" iz resornog ministarstva.

Predsjednik Aktiva osnovnih škola Banjaluke Miroslav Popržen istakao je za "Novosti" da je svakako poželjno pod zakonske okvire staviti kodeks čijom primjenom će se urediti oblačenje ali i ponašanje kako nastavnika tako i učenika, ali da je u tom smislu neophodna i podrška roditelja.

- Određenog kodeksa ponašanja pridržavali su se i do sada nastavnici, a od sada bi trebalo da ga se pridržavaju i učenici.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.