KotorArt: Perkusionista Martin Grubinger  uz Judžu Vang na koncertu 9.avgusta (FOTO)
Martin Grubinger

„Čarobnjak na udaraljkama“

KotorArt: Perkusionista Martin Grubinger uz Judžu Vang na koncertu 9.avgusta (FOTO)

Multiperkusionista svjetskog glasa Martin Grubinger, jedan od najboljih virtuoza na udaraljkama, nastupiće na ovogodišnjim KotorArt – Don Brankovim danima muzike, na koncertu sa kineskom briljantnom pijanistkinjom Judžom Vang .

Kotorska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje muzici za balet Igora Stravinskog – Posvećenje proljeća, kao i  Sonati za dva klavira Bele Bartoka, u obradi za klavir i udaraljke, saopteno je iz Međunarodnog festivala KotorArt .

MartinGrubinger1

Martin Grubinger

“Koncert dvoje mladih muzičara svjetskog renomea, biće jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u sezoni, kako zbog umjetnika koji će harizmom, profesionalnošću, vanserijskim talentom i šarmom plijeniti publiku, tako i zbog izbora programa. Tokom bogate solističke karijere, ovi umjetnici su nastupali u najčuvenijim svjetskim koncertnim dvoranama, a ovog ljeta će se po prvi put predstaviti publici na našim prostorima sa jedinstvenim i premijernim programom, koji se ove jeseni izvodi i u njujorškom Karnegi Holu”, navedeno je u saopštenju.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli da dovedemo dva ovako sjajna umjetnika u Kotor. Ovo je svakako jedan od najznačajnijih koncerata koje očekujemo ovog ljeta. Imajući u vidu njihove prethodne koncerte tokom karijere, očekujemo eksploziju energije i muzikalnostina sceni.“ - istakla je Sara Lakičević, PR KotorArta.

MartinGrubinger2

Foto: KotorArt

Martin Grubinger se, kako se navodi, može smatrati jednim od najuzbudljivijih  i najboljih virtuoza na udaraljkama. Kritičari su ga zbog bravuroznog sviranja, izuzetne tehnike, velikog dinamičkog nijansiranja i muzičke inteligencije nazvali čarobnjakom na udaraljkama!

Istaknuto je da je nagradu Leonard Bernstein na muzičkom festivalu “Schleswig-Holstei” osvojio je 2007. a tri godine kasnije nagradu Würth Fondacije na Muzičkom takmičenju “Jeunesses”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.