Pogledajte najveći vrt lala na svijetu (FOTO)

Holandski Keukenhof, smatra se najvećim vrtom tulipana (lala) na svijetu, a ove godine posjetioce dočekuje s temom ”Romansa u cvijeću“.

Smješten nedaleko od grada Lisse, Keukenhof svake godine različitim konceptima privlači ne samo predstavnike poslovnog svijeta vrtlarstva nego i brojne fotografe, ali i druge ljubitelje cvijeća. Park je dobio ime po dvorcu Keukenhof.

Manifestacija zbog kratkog vijeka trajanja tulipana, bude otvoren od kraja marta do sredine petog mjeseca, a ovogodišnje izdanje traje do 13. maja, javlja Anadolija.

Fokus parka je na gotovo sedam miliona jedinki cvijeća, što omogućava brojnim kompanijama da predstave svoj živopisni katalog. Oko 500 uzgajača ima priliku izložiti široku paletu cvijeća.

Tim stručnjaka nastoji svakom izlagaču omogućiti poseban potrebni prostor.

Oko 20 uzgajivača 1949. godine došlo je na ideju da organiziraju manifestaciju u obliku izložbe cvijeća, što je bio signal za nastanak Keukenhofa u vidu proljećnog parka.

Za javnost je otvoren 1950. godine i odmah zabilježio veliki uspjeh, kada ga je posjetilo oko 236.000 ljudi. Ove godine organizira se 69 izdanje, a organizatori i ovog puta očekuju veliki broj posjetilaca.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.