Motor aviona sa 143 putnika eksplodirao u letu, jedna osoba poginula
Foto: Tanjug/AP

Letio iz Njujorka u Dalas

Motor aviona sa 143 putnika eksplodirao u letu, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula juče kada je avion američke kompanije Sautvestern s kvarom na motoru prinudno sletio u Filadelfiji, rekao je američki savezni istražitelj.

Avion kompanje kompanije Sautvestern na letu iz Njujorka za Dalas prinudno je sletio danas u Filadelfiji, a posada je prijavila oštećenje na jednom od motora, kao i  trupu i na najmanje jednom prozoru, saopštila je američka Savezna uprava za avijaciju (FAA).

Američki savezni istražitelj nešto kasnije je saopštio da je prilikom incidenta jedna osoba poginula, a sedam povrijeđeno.

Aviokompanija je ranije saopštila da je avion prinudno sletio u Filadelfiji zato što je nešto krenulo naopako, da je bezbjedno sletio i da je u njemu bilo 143 putnika i šest članova posade.

Šef vatrogasaca u Filadelfiji rekao je da je jedna osoba odvedena u bolnicu u kritčnom stanju a da je sedam osoba zbrinuto sa manjim povredama.

Viđeni su putnici kako izlaze iz aviona na pistu aerodroma i oštećen lijevi motor.

Putnik Marti Martinez rekao je da je prozor eksplodirao u vazduhu i objavio je fotografiju oštećenog aviona i izbačenu masku s kiseonikom.

Snimci iz helikoptera pokazuju da je oštećen lijevi motor aviona i da je pista pokrivena pjenom od vatrogasaca, mada nema znakova požara ili dima.

Uprava aerodroma u Filadelfiji je preko Tvitera napisala da je let 1380 iz Njujorka za Dalas bezbjedno sletio na taj aerodrom i da se putnici uvode u aerodromsku zgradu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.