Slomljeno srce se liječi za 90 sekundi!
Foto: Ilustracija

Prva pomoć u kriznim situacijama

Slomljeno srce se liječi za 90 sekundi!

Razvod, raskid, bilo kakvo razdvajanje i gubitak voljene osobe su veoma teška stanja u emotivnom smislu. Iscrpljuju i bacaju u očaj. Ipak, postoji jedan trik koji može da bude prva pomoć u ovakvim situacijama.

Istraživanja pokazuju da je potrebno samo 90 sekundi da biste se iz jednog raspoloženja prebacili u drugo. Naravno, to nije dovoljno vremena za potpuno resetovanje i trajno rješenje, ali dugoročno ovaj trik pali. 

Naime, kada vam je teško umjesto da razmišljate o lijepim stvarima, mozak se stalno vrti u krug i puni se negativnim mislima koje samo otežavaju proces. 

Neuropsihijatar Dan Siegel kaže da je sve što vam treba 90 sekundi. 

"Okrenite se oko sebe, napravite pogled oko sebe, a zatim uronite u svoje misli. Mislite, makar i na silu na lijepe stvari. Bilo šta što vas usrećuje. Osjećaćete se bolje. Ponavljajte ovaj postupak koji traje minut i po često koliko vam je potrebno. Kad god se osjećate loše, prevarite svoj mozak. Na kraju ćete početi da prihvatate dobar osjećaj kao stvarnost i bićete bolje", kaže Siegel, prenosi Super žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.