Novi raketni napad u Siriji, PVO oborila 10 raketa
Foto:Reuters

Novi raketni napad u Siriji, PVO oborila 10 raketa

U noći između ponedeljka i utorka sistemi protivraketne odbrane sirijske vojske oborili su rakete koje su narušile sirijski vazdušni prostor, prenijela je agencija Sana.

Sirijski PVO sistemi odgovorili su na vazdušne napade u području Homsa, a prema informacijama koje prenose sirijski mediji, oboreno je deset raketa.

Za sada nije poznato ko je izvršio napad, a Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je da u toj oblasti u to vrijeme nije bilo američke vojne aktivnosti.

Izvori bliski Assadovoj vojci navode kako je na meti raketnih napada bio i vojni aerodrom Dumeyr u Damasku, no većina raketa i u ovom napadu je uništena.

Kao odgovor na napad hemijskim oružjem na Dumu od 7. aprila, SAD, Velika Britanija i Francuska rano u subotu, 14. aprila, su bombardovale više položaja snaga režima Bašara al-Asada u Damasku i Homsu, a radi se, između ostalog, o skladištima hemijskog naoružanja.

Asadov režim je nakon toga iznio tvrdnje da je većina raketa uništena obrambenim raketnim sistemom.

"Nije bilo vojne aktivnosti SAD-a u tom području u to vrijeme", rekao je Erik Pahond, portparol Pentagona.

Upitana o napadu raketama, izraelska vojna portparolka rekla je: "Ne komentarišemo takve slučajeve".

Sirijska državna televizija objavila je snimke projektila koji je pogođen u vazduhu, samo nekoliko dana nakon što su američke, britanske i francuske snage napale sirijske ciljeve u znak odmazde zbog navodnog hemijskog napada u Dumi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.