Neće biti dnevnica za poslanike sa prebivalištem u Podgorici
Skupština CG

Isplatu putnih naloga ispituje Tužilaštvo

Neće biti dnevnica za poslanike sa prebivalištem u Podgorici

Sjutra ističe rok Skupštini Crne Gore da Državnoj revizorskoj instituciji dostavi izvještaj o realizaciji preporuka na finansijski izvještaj za 2016. koje su joj dali prije šest mjeseci.

Pobjeda podsjeća da je u izvještaju DRI na finansijski izvještaj parlamenta, koji su uradili dr Branislav Radulović i dr Milan Dabović, konstatovano da nije razduženo 239 putnih naloga za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura.

Isplatu putnih naloga ispituje Tužilaštvo po prijavi Skupštine od 9. januara prošle godine, kada se posumnjalo da neko ispisuje lažne putne naloge. Još se čeka odgovor šta je Tužilaštvo odlučilo u ovom slučaju.

Da li je i u kojoj mjeri parlament poštovao preporuke DRI znaće se sjutra, ali je Administrativni odbor već saopštio da je postupio po preporuci.

“Administrativni odbor je usvojio Odluku o ostvarivanju prava na dnevnice za dolazak poslanika sa prebivalištem van Podgorice na skupštinska zasijedanja u Podgorici. Time je realizovana preporuka broj 9 DRI iz Konačnog izvještaja o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Skupštine Crne Gore za 2016”, objavili su iz Odbora.

Iz ovog skupštinskog tijela Pobjedi su objasnili da to znači da neće biti dnevnica za poslanike sa prebivalištem u Podgorici za zasjedanja koja se održavaju u ovom gradu.

Državni revizori su, podsjeća list, u izvještaju u oktobru prošle godine konstatovali da nije donesena interna procedura na nivou Skupštine kojom bi se jasno definisao sistem putnih naloga.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.