Keto dijeta: Diže libido i popravlja ljubavni život
Foto: Ilustracija

Zamjena šećera dijetalnim mastima

Keto dijeta: Diže libido i popravlja ljubavni život

Iako je keto dijeta pod stalnom lupom javnosti, sada je ishrana bogata mastima okarakterisana kao ishrana koja popravlja seksualni život. Osim što ishrana bez šećera i ugljenih hidrata topi kilograme, čini čuda za libido i hormonsku ravnotežu, kaže dr Moli Devajn.

"Veoma je važno da se ovakvom ishranom pravi balans hormona. To sve objašnjava i ova dijeta se najviše preporučuje ženama sa Hašimoto sindromom i policističnim jajnicima. Insulin ženama nikako ne prija, može da poremeti i cikluse. Utiče na proizvodnju testosterona što može da vodi i ka erektilnoj disfunkciji. Keto ishrana definitivno ima jak uticaj na hormone", objasnila je Devajn koja je savjetnik u oblasti keto dijete.

Zamjena šećera dijetalnim mastima ostaviće mnogo benefita na vaše zdravlje- nećete više osjećati umor, stres i anksioznost, a popravićete i kvalitet sna. Trenutno je keto dijeta hit u svijetu nutricionizma, jer vrlo efikasno oslobađa viška tjelesnih masnoća i kilograma, prenosi Super žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.