Vanredno vakcinisano 72 djece
Ilustracija

Podgorica

Vanredno vakcinisano 72 djece

Pedijatrijska služba podgoričkog Doma zdravlja za vikend je vanredno vakcinisala 72, od 90 djece koliko je bilo pozvano.

Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, urađen je 41 sistematski pregled djece za upis u školu i djeca su vakcinisana vakcinama po redovnom kalendaru vakcinacije.

Dodaju da su obavljena i dva sistematska pregleda djece u četvrtom razredu osnovne škole.

"Ostali mališani bili su predškolskog uzrasta i njima su urađeni sistematski pregledi i date vakcine MMR 17 i Pentaxim 12", kaže se u saopštenju.

Vanredna vakcinacija i sistematski pregledi mališana, kako su naveli iz Doma zdravlja, sprovedeni su u cilju poboljšanja procenta vakcinisane djece i pravovremenosti davanja vakcina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.