Obavljeno antropometrijsko mjerenje ragbi reprezentacije Bugarske (FOTO)
Foto: Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore

Obavljeno antropometrijsko mjerenje ragbi reprezentacije Bugarske (FOTO)

U dijagnostičkom centru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je, kako je i najavljeno poslije mjerenja seniorske ragbi reprezentacije Crne Gore, realizovano i mjerenje seniorske ragbi reprezentacije Bugarske, sa kojom je odigrana utakmicu Kupa evropskih nacija treće razvojne divizije. Mjerenje je obavljeno u subotu 14. aprila.

Sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su izrazili veliko zadovoljstvo jer su obavili detaljnu antropometrijsku procjenu svih relevantnih parametara ragbista reprezentacije Bugarske, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Sa Fakulteta za sport su saopštili da su osnovne hipoteze za uspjeh u ragbi sportu određene antropološke karakteristike i da utvrđivanjem i procjenom tjelesnih dimenzija započinje svaki dijagnostički postupak.

Image2

Foto: Univerzitet Crne Gore

Kako je navedeno, da bi se kvalitetan plan i program treninga u vrhunskom sportu uspješno realizovao, važno je imati uvid u aktuelno stanje relevantnih karakteristika i sposobnosti sportista.

Navedena mjerenja, kako je istaknuto, realizovali su studenti specijalističkih studija Fizička kultura Pavle Malović i Igor Stamatović, a reprezentativci su imali uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i  parametre metabolizma.

Osim navedenih parametara, navedeno je da su takođe izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.