Stižu čestitke Đukanoviću nakon pobjede: Spremni za nastavak saradnje sa CG
Milo Đukanović

Rezultati pokazali povjerenje

Stižu čestitke Đukanoviću nakon pobjede: Spremni za nastavak saradnje sa CG

Čestitke novom predsjedniku države Crne Gore Milu Đukanoviću stižu sa svih strana.

Predsjednik Srbije Aleksаndаr Vučić izrazio je nadu da će novoizаbrаni predsjednik Crne Gore Milo Đukаnović doprinijeti miru i stabilnosti u regionu.

"Nаdаm se dа ćete svojim rаdom doprinijeti dа mir i stаbilnost političkih prilikа u regionu budu oslonаc zа svimа preko potrebаn ekonomski nаpredаk", naveo je Vučić u čestitki Đukanoviću.

vucicukanovic1

Vučić i Đukanović

Predsjednik Srbije je naveo da su rezultati izbora pokazali da grаđаni Crne Gore imаju povjerenje u Đukanovićevo političko iskustvo i držаvničku vještinu.

"U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Srbije i Crne Gore, želim Vаm mnogo uspehа nа odgovornoj dužnosti", nаveo je Vučić.

Predsjednik Vlade Republike Mađarske Viktor Orban pozvao je danas telefonom predsjednika Mila Đukanovića i najsrdačnije mu čestitao jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima u prvom krugu, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS). 

Đukanović je zahvalio Orbanu i čestitao mu nedavnu ubjedljivu pobjedu njegove partije na parlamentarnim izborima održanim u Mađarskoj.

"Obostrano je izražena želja za nastavak kontakata i tješnju saradnju dvije zemlje, posebno u kontekstu evropskih aspiracija Crne Gore, što je od značaja za region u cjelini, kao i za Evropsku uniju", navodi se u saopštenju.

grabarkitarovicorban

Grabar-Kitarović i Orban

I predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas Đukanovića, čestitala mu jučerašnju pobjedu i poželjela uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti. 

Ona je istakla da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, kao što je to činila i do njenog stupanja u NATO.

"Đukanović je zahvalio Hrvatskoj i predsjednici Grabar-Kitarović lično na afirmaciji Crne Gore i doprinosu za njen prijem u NATO, kao i očekivanja da se saradnja na tom planu nastavi i u procesu evropske integracije, što je od značaja i za regionalnu stabilnost.

Obostrano je izražena spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, i za zajednički doprinos rješavanju preostalih pitanja u duhu politike dobrosusjedstva", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako se dodaje, zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje.

Čestitke novom predsjedniku uputila je i Crnogorska zajednica u Makedoniji.

"Sve čestitke za ubedjivu pobjedu u prvom krugu sa željom da novoizabrani Predjsednik – Utemeljivač Crnogorske državnosti Gospodin Milo Đukanović u mandatu koji slijedi ostvari sve svoje želje i planove kako na državničkom tako i na ličnom planu. Da je vječna Crna Gora i njen Predsjednik", poručili su iz Crnogorske zajednice u Makedoniji.

dodik1

Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Milu Đukanoviću povodom pobjede na juče održanim predsjedničkim izborima, uz želju da se Crna Gora pod Đukanovićevim vođstvom nastavi razvijati kao demokratska i ekonomski prosperitetna zemlja, na dobrobit njenih građana.

„Vjerujem da ćemo nastaviti raditi na unapređenju dobrih odnosa Republike Srpske i Crne Gore, i rješavanju pitanja od zajedničkog interesa za naše građane“, navodi se u čestitki.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.