Majčin glas podstiče razvoj bebe
Ilustracija

Majčin glas podstiče razvoj bebe

Govor majke, njen glas, podstiče razvoj leve strane mozga kod novorođenčadi. Taj dio mozga odgovoran je za razvoj motoričkih sposobnosti.

Majčin glas ima važnu ulogu u aktiviranju mozga novorođenčeta i to 24 sata nakon rođenja.

Istraživanje instituta u Montrealu i Kliničkog centra Sainte-Justine otkrilo je da dok su majke pričale, lijeva strana mozga beba bi se aktivirala, prenosi Super žena.

S druge strane, dok su bebe slušale glasove doktora i medicinskih sestara reagovala je desna strana mozga.

"Ovo je bilo uzbudljivo istraživanje koje dokazuje po prvi put da mozak novorođenčeta reaguje veoma snažno na majčin glas i pokazuje da je majčin glas naučno dokazano poseban za bebe", rekla je vođa istraživanja Maryse Lassonde.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.