Ruski Komersant: Đukanović za normalizaciju odnosa sa Rusima
Moskva

Ruski Komersant: Đukanović za normalizaciju odnosa sa Rusima

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori pobijedio je lider vladajuće koalicije Milo Đukanović koji se u vrijeme kampanje zalagao za nastavak evroatlantstkog puta zemlje, ali je pri tom izrazio spremnost za izgradnju dobrih odnosa sa Rusijom, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

List piše da se Đukanović od samog početka smatrao glavnim pretendentom na pobjedu, a da je samo pitanje bilo da li će pobijediti u prvom ili drugom krugu, dodajući da je upravo on poslednjih četvrt vijeka bio faktički lider Crne Gore.

Glavna teza Đukanovića u predsjedničkoj kampanji bila je da na predsjedničkim izborima treba da pobijedi evropska Crna Gora, jer će, u suprotnom biti podvrgnuti preispitivanju i njena nezavisnost i članstvo u NATO i put u EU, navodi Komersant, prenosi Beta.

Dnevnik dodaje da je na samom kraju kampanje poslao nedvosmisleni signal Moskvi, izrazivši spremnost da normalizuje rusko-crnogorske odnose, koji su se ozbiljno zakomplikovali kada je Crna Gora ušla u NATO. 

"Trudićemo se da što prije normalizujemo odnose sa Moskvom. Odgovarajuće instrukcije dobio je i naš novi ambasador", rekao je neimenovani izvor Komersanta u Đukanovićevom okruženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.