Mančester Siti novi šampion Engleske
Izvor:Twiter

Mančester Siti novi šampion Engleske

Fudbaleri Mančester Sitija osvojili su danas trofej u Premijer ligi, pošto je njihov gradski rival Mančester junajted izgubio na svom stadionu od Vest Bromvič Albiona sa 1:0 u 34. kolu.

Siti je tako pet utakmica prije kraja šampionata i teoretski obezbijedio trofej u šampionatu Engleske, pošto na liderskom mjestu imaju 87 bodova, 16 više od Junajteda.

"Građani" su juče u gostima pobijedili Totenhem sa 3:1, a današnjim porazom Junajteda došli su do pete titule u Premijer ligi, prve posle 2014. godine.

Junajted je u današnjoj utakmici protiv VBA imao znatno veći posjed lopte i veći broj prilika, ali ekipa Žozea Morinja ipak nije uspjela da dođe do gola.

Pobjedu VBA, koji je ovim trijumfom zadržao teoretske šanse da izbori opstanak u Premijer ligi, donio je Džej Rodriges u 73. minutu.

VBA je poslednji, 20. na tabeli Premijer lige sa 24 boda, devet manje od prve ekipe van zone ispadanja Svonsija.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.