Uzašna nesreća u Novom Pazaru: Bageristu zatrpale tone smeća, pronađeno tijelo
Foto: Ras Srbija

Uzašna nesreća u Novom Pazaru: Bageristu zatrpale tone smeća, pronađeno tijelo

Spasilačke ekipe Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, rođaci i kolege, pronašli su juče u 11.50 časova tijelo bageriste Sulejmana B. (56) koji je radio na sanaciji deponije Golo Brdo kod Novog Pazara, a koji je nestao u subotu oko 15 časova kada se obrušio dio deponije.

Ovu informaciju za agenciju Anadoliju  potvrdio je direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović, čije preduzeće je angažovalo privatnu firmu da obavlja poslove na sanaciji deponije.

Ljekari Hitne službe su na licu mjesta oko 13.00 časova konstatovali smrt čovjeka koji je pod tonama smeća proveo više od dvadeset sati.

“Užasan prizor. Imali smo nastradalog radnika uprljanog zemljom, u radnom odjelu sa vidljivim i strašnim opekotinama. Oko 13 sati smo konstatovali smrt a nešto kasnije je i na Odjeljenju sudske medicine Opšte bolnice obavljena obdukcija. Smrt je odmah nastupila zbog gušenja jer je čovjek bio zatrpan smećem, a požar na deponiji zahvatio je i tijelo nesrećnog čovjeka pa su opekotine strašne. Porodica ga je identifikovala na licu mjesta. Deponija je i dalje u plamenu i prekrivena je gustim dimom, a brdo smeća i dalje prijeti da se obruši. Još desetorici ljudi, rođacima i kolegama nesrećnog čovjeka koji su se nagutali dima i otrovnih isparenja smo na deponiji ukazali medicinsku pomoć. Prizor koji sam zatekla i tijelo nesrećnog čovjeka ostaviće na mene dubok trag“, rekla je juče načelnica Hitne službe Doma zdravlja u Novom Pazaru Misala Islamović Aličković Anadoliji.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu oko 15 časova kada se obrušila ogromna količina otpada. Nažalost, vozač bagera nije uspio da iskoči iz vozila i sumnjalo se da je zatrpan. Na bageru u tom trenutku nalazio se i radnik “Gradske čistoće”, smeće ga je nosilo stotinka metara, ali je on u poslednjem trenutku uspio da se spasi, zadobivši tom prilikom lakše tjelesne povrede.

Tone smeća nosile su mašinu nekoliko stotina metara i jedan kamion završio je ispod litice. Tada su na lice mjesta stigle spasilačke jedinice, policija, inspektori, vatrogasci i Hitna pomoć koji su pokušavali da lociraju nestalog bageristu, ali gust dim na deponiji otežavao je potragu koja je nastavljena i danas od ranog jutra.

Deponija Golo Brdo udaljena je od Novog Pazara oko trideset kilometara. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.