Za izgradnju i sanaciju saobraćajnica 117,19 miliona eura
ilustracija

Do kraja godine

Za izgradnju i sanaciju saobraćajnica 117,19 miliona eura

Za izgradnju i sanaciju saobraćajnica u našoj zemlji do početka turističke sezone, odnosno 15. juna, biće izdvojeno najmanje 37,4 miliona, a do kraja godine ukupno 117,19 miliona eura, navodi se u Predlogu plana pripreme ljetnje turističke sezone koji je usvojila Vlada.

U ovom dokumentu, za koju su podatke dostavili Direkcija za saobraćaj pri Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i administracije 23 crnogorske opštine, ukazuje se da će veći dio poslova na putnoj infrastrukturi biti završen do početka sezone, a oni koji ne budu, biće obustavljeni. Izuzetak su dionice čija realizacija, kažu, ne utiče na vrijeme kada turisti u najvećem broju stižu u našu zemlju.

“Analizom dostavljenih informacija konstatovali smo da određene opštine nijesu definisale rokove, kao ni budžete za završetak aktivnosti”, stoji u planu koji je pripremilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, pišu Vikend novine.

Do sredine juna, kako je najavljeno, biće završena rekonstrukcija osam magistralnih i regionalnih puteva u Crnoj Gori, vrijedna 31,88 miliona eura. To se, prije svega, odnosi na put Cetinje Njeguši, čiji je cijena radova 9,55 miliona eura.

Na magistralnom putu od Cetinja do Budve nastavljaju se radovi na dvije dionice Košljun Zavala, za koju je izdvojen 1,1 milion eura, te Brajići Lapčići, vrijedna 7,6 miliona eura, kao i na saniranju odrona u Brajićima, za 950.256 eura.

Od Slijepač mosta se takođe rade dvije dionice Crkvice Vrulja na putu ka Trlici za 4,77 miliona, i do Pavinog Polja za nešto manje od milion eura. Iz Direkcije smatraju da će, bez obzira na loše vremenske prilike koje su usporile radove, i ovi pogranični putevi biti spremni za sezonu.

Na Lepencu se nastavljaju radovi na trećoj traci puta Ribarevina Mojkovac, za koju je izdvojeno 3,33 miliona eura. Takođe, rekonstruiše se put od Petrovića ka graničnom prelazu Vraćenovići (odnosno Deleuša) sa Bosnom i Hercegovinom, za koju je opredijeljeno 3,59 miliona eura.

U planu Direkcije još su presvlačenje magistralnih i regionalnih puteva za sekcije Kotor, Podgorica, Berane, Pljevlja i Nikšić.

Radovi na crnogorskim putevima koji će se u kontinuitetu sprovoditi tokom cijele godine, vrijedni su 79,79 miliona eura.

Izvor:Vikend novine/CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.