Posadi i ti: Akcije sadnje u park šumi na Zlatici i na Ćemovskom polju
Foto: Ilustracija

NVO "Green Home"

Posadi i ti: Akcije sadnje u park šumi na Zlatici i na Ćemovskom polju

NVO "Green Home" u saradnji sa Upravom za šume, Direktoratom za vanredne situacije, Službom zaštite glavnog grada, Montenomaksom i DOO Zelenilom sprovešće dvije akcije sadnje: u park šumi na Zlatici 12. aprila sa početkom u 10:00h i na Ćemovskom polju 13. aprila u istom terminu.

"Pored navedenih institucija i društveno – odgovornih kompanija, akcijama će se pridružiti predstavnici NVO Off Road Adventures Montenegro, volonteri NVO Green Home, volonterski klubovi Crnogorskog Telekoma, gimnazije „Slobodan Škerović“, građevinsko – geodetske škole „Marko Radević“ kao i SSS "Sergije Stanić". Takođe, akciji će se pridružiti i mališani iz vrtića „Dobra Vila“ i Mondo creativo", saopšteno je iz NVO "Green Home".

Kako se navodi, imajući u vidu brojne pritiske sa kojima se suočavaju ove dvije park šume kao što su: nelegalna sječe i štete pričinjene od požara, smatraju za shodno sprovođenje navedenih akcija a sve u cilju unapređenja stanja i podsticanja drugih organizacija i društveno-odgovornih kompanija na sprovođenje sličnih ekoloških akcija.

U park šumi na Zlatici, kako se navodi, planirano je da se posadi 330 sadnica crnog bora, što je donacija DOO Montenomaks, dok će u park šumi na Ćemovskom polju biti posađeno 600 sadnica.

"Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane i društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže i da na taj način daju doprinos za zdraviju i ljepšu životnu sredinu", saopšteno je.

Aktivnosti su, kako se navodi, finansijski podržane od Crnogorskog Telekoma i od strane Ministarstva finansija od dijela prihoda od igara na sreću kao i Uprave za sume i preduzeća Montenomaks koji su svoj doprinos dali u vidu donacije sadnica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.