Miloš Popović službenik ANB-a ponovo falsifikovao dokumentaciju i prevario lovce
Popović (lijevo) i Pućurica (desno)

Bistrički lovci podnijeli krivičnu prijavu

Miloš Popović službenik ANB-a ponovo falsifikovao dokumentaciju i prevario lovce

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenulo je izviđaj protiv Miloša Popovića zvanog Alapača službenika ANB-a i Tufa Pućurice u predmetu KT. br.125/18 zbog prevare i zloupotrebe službenog položaja.

Bistrički lovci, prevareni od strane Miloša Popovića službenika ANB-a koji je ujedno nezakonito direktor nevladine organizacije Lovačka organizacija Bijelo Polje i Tufa Pućurice i sekretara te NVO, podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu u Bijelom Polju.

 

novakp

Prijava protiv Popovića i Pućurice

Lovci su 28. marta 2018. godine u 18 časova u mjesnoj kancelariji Bistrica, spriječili Popovića i Pućuricu da nezakonito održe sjednicu zbog toga što su na sjednici učestvovali lovci sa gradskog područja koji nemaju  pravo na glasanje i izbor u sekciji Bistrica jer nemaju prebivalište na teritoriji te sekcije među kojima su Veličković Srđan policajac PJ Bijelo Polje, Adamović Vukoica advokat, Jaćimović Drago, Đalović Andrija, Konatar Miloš, Slavoljub Baćko Šebek koji svoje biračko pravo mogu ostvarivati u sekciji i mjestu gdje imaju prebivališta.

Započeta sjednica sekcije Bistrica je odložena na zahtjev Pućurice za naredni dan, o čemu je obavijestio sve prisutne. Međutim, Pućurica u dogovoru sa Milošem Popovićem organizuje manju grupu lovaca, većinom van sekcije Bistrica, i u kafani u centru Bistrice, skrivajući se od  lovaca Bistrice sačinjavaju lažni zapisnik i formiraju sekciju i odabir delegata za Skupštinu LO. Jedan od tako izabranih delegata je i Slavoljub Baćko Šebek, koji je sa te tajne sjednice u kafani na prevaru izabran za delegata Skupštine na kojoj je i izbran za predsjednika Lovačke organizacije Bijelo Polje, pritom bliski prijatelj i pod punom kontrolom Miloša Popovića.

Časni lovci Bistrice, ne znajući da su prevareni od Miloša Popovića zvanog Alapača službenika ANB-a i Tufa Pućurice sekretara Lovačke organizacije Bijelo Polje, se narednog dana okupljaju  u zakazano vrijeme za sastanak u 18h u mjesnoj kancelariji Bistrica. Tada i zvanično saznaju od policajca Veličković Srđana da je prethodne noći u kafani tajno izabrano rukovodstvo sekcije i delegati Skupštine.

Zbog klasične prevare i zloupotrebe službenog položaja i ugrožavanja ljudskih sloboda i prava članova NVO koji imaju pravo na izbor i učestvovanje u radu NVO Lovačka organizacije Bijelo Polje Tužilaštvo u Bijelom Polju je pokrenulo izviđaj protiv Miloša Popovića službenika ANB-e i Tufa Pućurice. Takođe, prema pouzdanim saznajima, u toku je i izviđaj u slučaju krađe više stotine hiljada eura lovačkih para i zloupotreba  oko zamjene oružnih listova.

Komentari

Komentara: (10)

Osinjak

12. 04. 2018 - 09:28

Milos Popovic daje godinama dozvolu vjerovatno licno ucestvuje u pokolju pasa lutalica,svake godine se biraju lovci bez grize savjesti i na zvjerski nacin ubijaju snajperima pse po bp ulicama,sto je po zakonu tesko krivicno djelo.Kakav moras biti covjek da ubijes kucku i malu stenad,a oni su ih ubili na hilhade ,tu treba sprovesti posebnu istragu.
Novljanin

11. 04. 2018 - 23:16

E vidi Tufa ! Na zdravlje njemu isti Tito..a ovu lubenicu je sigurno kupio od pokradenih para, uzetih za lovne karte onima koji nemaju oružje na svoje ime. On svoje pare ne troši dok ima lovačke kase, on ne troši svoje gorivo dok ima lovačkih para, on ne vozi svoje vozilo ni na groblje dok ima službeno lovačko vozilo, njemu traktor ne treba da vuče sijeno i drva dok ima službenog džipa. Od komunalnog Lim je naplatio oko 10 hiljada eura za ubijanje pasa lutalica. Pare od projekata koje doije preko Lovačke organizacije stavja u svoj džep.Najviše mrzi lovce koji plaćaju članarinu na Ž.Račun
Novljanin

11. 04. 2018 - 23:47

Tufo od 2012g. za poslove sekretara ima mjesečnu platu od 150e, tako da je dosad uzeo 12.600 e, a odatno od 2013g. na ime troškova goriva i uotrebe sopstvenog vozila ima mjesečno 200e, tako da je do sada uzeo 16.800e, i za gorivo je uzeo za ovj period 12.817e, što je ukupnoTufo uzeo 42.217 eura. A ukupni prihodi od članarine koju je proknjižio su bili u iznosu od 64.830 e, što znači da je višu polovinu uplaćenog novca lovaca uzeo u svoj džep Tufo Pućurica. Šta je sa parama lovaca stranaca? sta je sa parama od zamijenjenih oružih listova ??? Od polaganja lovačkih ispita ?
Novljanin

12. 04. 2018 - 00:01

Za zamjenu oružnih listova u 2015g. Miloš Popović ANB=EOVAC i Tufo Pućurica su uzeli ( stavii u džep ) 11.850 e, za 2016g. su uzeli 13.350 e, u 2017g. su uzeli 7.200 e, što je ukupno 32.300 eura, A STA JE SA ZAMIJENJENIM ORUŽNIM LISTOVIMA I NOVCEM ZA 2010,2011,2012,2013,2014 GODINU ? Koiiko su samo dali počasnih lovnih knjižica a uzeli pare lovcima iz drugih Opstina. Miloš Popović kao službenik ANB~a je ucijenio VIoletu Obradovic sekretarku za finansije Opstine Bijelo Polje, da mu izda saglasnost 2011 g. da dobije gazdovanje lovištem u Bijelom Polju.
Osinjak

12. 04. 2018 - 08:23

Kako moze milos popovic po crnoj gori da vozi auto sa srpskim tablama ? Zar to nije carinski prekrsaj ? Svaki normalan gradjanin bi bio sankcionisan i iskljucen iz saobracaja a on je nedodirljiv jer je ANB sluzbenik ! Zakon mora biti isti za sve !
Osinjak

12. 04. 2018 - 08:26

Falsifikovanje papira,tajne sednice,kradja novca iz lovacke kase od ove grupe hohstaplera poprima razmjere kriminalne organizacije jer oni ovo rade smisljeno u produzenom trajanju,sa predumisljajem,ove krivicne predmete bi trebao da preuzme Katnic i spec.tuzilastvo !
Osinjak

12. 04. 2018 - 08:31

Milos Popovic je ukljucio svoje sitne kriminalce i narko dilere sa kpjim je okruzen,da prate prestavnike nvo koji rade na otkrivanje korupcije i lovackoj organizaciji,ako im se nesto desi za to je kriv licno Milos Popovic !
Osinjak

12. 04. 2018 - 08:42

A vidi Tufu lubenice..e sada si stvarno obrao bostan..spijune stari...Tufo na ovoj slici isti pjevac Dino Merlin,doduse i Tufo je pjevac ,pjeva po policajskim kancelarijama i kafanama ,sve je rodjake i komsije po zmincu odpjevo i ocinkario ,na zmincu ga niko ne moze sa ocima vidjet,on nema ni p od postenih pucurica,zato pravi kucu u drugo selo od paea pokradenih iz lovacke organizacije.
Osinjak

12. 04. 2018 - 09:17

Niko od postojanja ANB nije vise narusio ugled sluzbe od Milosa Popovica ,u ANB se biraju najsposobniji ,inteligentni,koji ce svojim ponasanjem biti primjer i uzor mladim generacijama.Milos vise svojim.ponasanjem podseca na nepismene jevtine mafijase iz 90ih a ne na drzavne sluzbenike !
Novljanin

12. 04. 2018 - 16:25

Tužilaštvo u BP je već podiglo optužnisu protiv Miloša Popovića službenika ANBa, hapšenje mu ne gine poslije predsjedničkih izbora. On i Tufo su zločinci koji za pare ubijaju pse lutlice, ai bivši direktor Komunlnog, koji sada radi u Bjelopoljskoj policiji , treba da odgovara krivično kao i ova dvojica za ubistva pasa lutalica. Zašto ćute NVO za zaštiut životinja ? Pokrasti tolike pare lovaca, a ne kupiti jednog zeca za ovih 8 godina je bruka i sramota! Vi nemate duše. Miloš Popović je i svoju djecu ostavio i izdao, a ne da izda prijatelje i lovce.
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.