Srušili toranj u Danskoj, ali neplanirano pao na susjednu zgradu (VIDEO)
Foto: Screenshot

Napušteni toranj u Vordingborgu

Srušili toranj u Danskoj, ali neplanirano pao na susjednu zgradu (VIDEO)

Napušteni toranj u Vordingborgu u Danskoj, visine oko 53 metra srušio se u suprotnom smjeru od planiranog i totalno uništio zgradu u kojoj su smješteni biblioteka i muzička škola.

Na sreću nije bilo povrijeđenih. Za rušenje tornja, koje je planirano šest mjeseci, korišćeno je 10 kilograma eksploziva, prenosi Tanjug.

Silos je trebalo da padne na očišćeno područje namijenjeno za rušenje, ali je greškom pao na susjednu zgradu.

"Ovo ne bi trebalo da se dešava, ali sam presrećan što niko nije povrijeđen", rekao je gradonačelnik tog grada na zapadu Danske Mikael Smed.

On nije znao da kaže kada će oštećene zgrade biti ponovo otvorene.

Rušenjem silosa otvara se prostor za realizaciju projekta koji podrazumijeva i izgradnju hotela, kafića i konferencijskog centra.

Istraga o incidentu je u toku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.