Važni savjeti ukoliko brijete intimnu zonu
ilustracija

Važni savjeti ukoliko brijete intimnu zonu

Uklanjanje dlaka sa intimnih djelova tijela zahtijeva posebnu njegu i vještinu, jer u suprotnom mogu se javiti brojne infekcije, iritacije, ali i posjekotine. Ovo se posebno odnosi na intimne djelove tijela.

U nastavku vam otkrivamo pet pravila kojih morate da se držite ako želite glatku, nježnu kožu bez iritacija. 

Izaberite dobar brijač 

Prva stvar je investiranje u dobar brijač. Na tržištu postoje brojni brijači specijalno namijenjeni ženama. Izaberite jedan koji je tako dizajniran da omogućava kretanje i koji posjeduje ugrađene lubrikantne tračice. Takođe, potražite onaj koji posjeduje više sječiva, koji će olakšati i ubrzati brijanje. 

Pripremite kožu 

Prije brijanja dezinfikujte brijač i na bikini zonu nanesite pjenu ili gel za brijanje. Ovo će olakšati i omekšati brijanje. Kada birate pjenu ili gel, opredijelite se za hidratantnu formulacija kako bi brijač lakše klizio po koži. 

Pratite rast dlačica 

Nemojte se brijati u suprotno smjeru od rasta dlačica, zato što to može da izazove iritacije, poput crvenila i bubuljica. Dakle, pratite rast dlačica dok se brijete. 

Odmah isperite gel i dlake sa kože 

Nakon brijanja odmah vodom isperite ostatke pjene ili gela sa kože. Možete koristiti antiseptički gel ili gel protiv crvenila na području bikini zone. Vodite računa da ne posjeduje nikakve mirise. 

Nanesite hranljivu kremu ili losion 

Uvijek je dobra ideja da nakon brijanja nahranite i hidrirate kožu. Takođe, izaberite losion bez mirisa i alkohola koji možete jednostavno da nanesete na obje strane bikini zone. Ovo će pomoći da izbjegnete isušivanje kože ili njeno pucanje.

Izvor:Super Zena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.