Tači: Na prijetnje iz Srbije, odgovorićemo puškama
Hašim Tači

Kao i prije 19 godina

Tači: Na prijetnje iz Srbije, odgovorićemo puškama

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da će na, kako je rekao, "prijetnje iz Srbije biti odgovoreno puškama".

"Na te prijetnje ćemo odgovoriti isto kao što smo odgovorili prije 19 godina, puškama", rekao je Tači.

On je to rekao u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika Vojske Jugoslavije i Oslobodilačke vojske Kosova na tom dijelu granice.

Pripadnici Vojske Jugoslavije uspijevali su od aprila, pa tokom trajanja NATO bombardovanja da spriječe ulazak na Kosovo pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999., poslije potpisivanja Kumanovskog sporazuma, podsjeća Tanjug.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, "konačno srušena granica između albanskih zemalja", prenosi Koha.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.