Otkriven razlog najveće izdaje u svijetu fudbala!
Luis Figo

Prelazak iz Barselone u Real

Otkriven razlog najveće izdaje u svijetu fudbala!

Ovog ljeta navršiće se tačno 18 godina otkako je Luis Figo načinio čuvenu izdaju i iz Barselone prešao u Real. Dugo se nijesu znali razlozi zbog kojih se odlični Portugalac odlučio na taj potez, ali je i ta tajna sada otkrivena.

Pozadinu transfera koji je potresao Španiju i Evropu otkrio je bivši fudbaler Paulo Futre, objasnivši kako je uopšte došlo do mogućnosti da Figo zaigra na "Santjago Bernabeu".

On je potvrdio da je priča započeta bez ikakve vjere da će se ostvariti, jer Figo nije bio zadovoljan statusom u Barseloni.

"Luis je bio bijesan na predsjednika Barselone Đoan Gašpara jer je bio jedan od najboljih, ali i najslabije plaćenih fudbalera", istakao je Futre.

Cijela situacija se desila kada se Florentino Perez kandidovao za predsjednika Reala i kao obećanje naveo to da će dovesti jednu zvijezdu Barselone. Figov menadžer je osjetio šansu da zaradi, pa je potpisan predugovor. Međutim, ni fudbaler ni njegov menadžer nijesu vjerovali da će Perez pobijediti. Ali, desilo se potpuno suprotno.

"Kad je Figo vidio u šta se uvalio, kada su počeli da prijete i njegovim ćerkama, počeo je da se povlači. Rekao je menadžeru Vejgi da neće u Real. Ali, problem je bio što je u ugovoru stajalo da ako Figo ne pređe u Madrid, moraće da plati Realu 35 miliona eura obeštećenja", rekao je Futre.

Pokušao je Portugalac da na sve načine izbjegne selidbu u redove "kraljevića", ali ništa nije pomagalo.

"Bio je na Sardiniji i morao je u Madrid. Nije htio da ide. Onda smo Vejga i ja letjeli iz Lisabona na Sardiniju. Bio je tamo sa suprugom, već je udario nekog fotografa zato što mu je slikao sina. Nije imao izlaza. Bio je vezan tom klauzulom. Stavite se samo na njegovo mjesto. Bio je jedan od najboljih igrača Barselone, ali među najmanje plaćenima. A od Reala je imao šest puta veću ponudu. Na kraju je to bilo pravno pitanje. Ili ideš u Madrid ili dajte 35 miliona eura", zaključio je Futre.

Epilog je poznat - Figo je prešao u Real, čime je načinio jednu od najvećih izdaja u svijetu fudbala. Prilikom svakog gostovanja na "Nou Kampu" bio bi dočekan na nož, a ostaće upamćeno i da su ga navijači Barselone jednom prilokom gađali svinjskom glavom.

Izvor:Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.