Radović kandidat Crne Gore za članstvo u Komitetu za prava čovjeka
Milan Radović, foto:Rtcg

Radović kandidat Crne Gore za članstvo u Komitetu za prava čovjeka

Kandidat Crne Gore za članstvo u Komitetu za prava čovjeka je Milan Radović, koordinator programa za ljudska prava u NVO „Građanska alijansa“, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Pored Milana Radovića, prijavu je podnio Miloš Vukčević, dekan Pravnog fakulteta „Univerziteta Mediteran“. 

U procesu odlučivanja, učestvovali su Ministarstvo pravde, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo vanjskih poslova, a konsultacije su obavljene sa predstavnicima nevladinog sektora, univerziteta i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Prilikom donošenja odluke, vodilo se računa o kriterijumima Ujedinjenih nacija propisanim za navedeni Komitet - dodaju iz MVPa.

Izbori za Komitet za prava čovjeka će biti održani na 36. sastanku strana ugovornica Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, 14. juna 2018. godine, u Njujorku. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.