Leković: Funkcioneri barske Opštine zloupotrebljavaju službena vozila i vikendom
Momčilo Leković

Bahato

Leković: Funkcioneri barske Opštine zloupotrebljavaju službena vozila i vikendom

Službeno vozilo "škoda oktavija", registarskih oznaka BR CG 007, jedno je od dva službena vozila koja 24-časovno koristi aktuelni gradonačelnik Bara Zoran Srzentić, a koje bahato i neodgovorno parkira na samom ulazu zgrade u kojoj stanuje, čak i vikendom, navodi Momčilo Leković, član IO Opštinskog odbora Demokrata Bar.

On navodi da dok je gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić Naredbom sva službena vozila van radnog vremena ,,parkirao" na parkinzima ,,Komunalno Kotor", aktuelni predsjednik Opštine Bar Pravilnikom je sebi i partijskim kolegama dodijelio 24-časovno korišćenje službenog vozila.

skupvozilabar

"Da slučaj kontinuirane ekspoloatacije bude još gori, korišćenjem „neutralnog“ službenog vozila, jer BR CG 007 nijesu registarske oznake službenog vozila predsjednika Opštine, već njegove službe, Srzentić pokušava da ,,zamaskira" svoju ličnu bahatost i rasipništvo. U Pravilniku iz 2016. godine jasno je naznačeno da predsjednik Opštine može dodijeliti na 24-časovno korišćenje službeno vozilo svim opštinarima zbog specifičnosti posla koji oni obavljaju. Mi se ovim putem u čudu pitamo, kakva to specifičnost posla predsjednika Opštine, sekretara u Sekretarijatu za imovinu i zastupanje koji inače živi 100m od Opštine, direktora Kulturnog centra koji takođe živi 200m od svog radnog mjesta i mnogih drugih da 24-časovno koriste službeno vozilo parkirajući ga na javnim parkiralištima, a ne na mjestu predviđenom za to, parkingu Opštine? Iako su više puta iz Komunalne policije Bara ukazivali na problem slobodnog parkinga i to zbog pokvarenih vozila građana, mi ovim putem javno ukazujemo na one koje oni očigledno nijesu smjeli pomenuti pune četiri godine, a to su funkcioneri vladajuće strukture, počev od gradonačelnika, koji bahato i neodgovorno zauzimaju minimum 50 slobodnih parking mjesta širom opštine Bar", navodi se u saopštenju Srzentića.

"Kako smo svjedoci već odavno započete izborne kampanje od strane vladajuće partije, u kojoj ona pokušava da spriječi sada već siguran poraz u Baru, opravdano sumnjamo da se pomenuta vozila koriste i u partijske svrhe odnosno aktivnosti, što je suprotno svim pravilnicima i zakonima kako lokalne samouprave tako i države Crne Gore", dodaje se.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.