Evo ko je Marko Jovanović osumnjičen za dvostruko ubistvo u Podgorici
Foto: Facebook

Evo ko je Marko Jovanović osumnjičen za dvostruko ubistvo u Podgorici

Marko Jovanović, kojeg policija potražuje zbog dvostrukog ubistva u centru Podgorice, obezbjeđivao je kuću Baranina Alana Kožara koji, prema procjeni bezbjednosnih službi, slovi za vođu jednog barskog klana.

Početkom februara ove godine Jovanović je bio privođen nakon što je policija zaplijenila veću količinu oružja, blindirane automobile pretresajući bezbjednosno interesantne osobe iz Bara, Kotora, Tivta, Nikšića i Rožaja.

Hapšen je krajem maja prošle godine zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.

Motiv dvostrukog zločina, u kojem je slučajno stradao Radivoje Jovanović, istražitelji su pronašli u neraščišćenim poslovima Miloša Šakovića, koji je bio blizak osobama iz "kavačkog klana", a njegov neprijatelj za koga se sumnja da je nalagodavac likvidacije pripada suprotstavljenoj grupaciji – škaljarcima.

Opsežnom istragom – analizom tragova ali i komunikacije petočlane grupe istražitelji su došli do čvrstih dokaza o njihovoj umiješanosti u likvidaciju Šakovića i ubistvo Jovanovića. Istražitelji su uspjeli da jasno definišu uloge i zadatke svih osumnjičenih.

Utvrđeno je da je Marko Jovanović usmrtio Šakovića po nalogu osobe bliske ,,škaljarskom klanu“ a, kako je Pobjedi potvrđeno iz više izvora, za likvidaciju mu je plaćeno 50.000 eura. Istražni organi osnovano sumnjaju da je Kristina Brnović iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali, podijelili uloge i dogovorili detalje paklenog plana.

Prema saznanjima Pobjede, vrbovanje članova organizacije počelo je još u ZIKS-u, gdje je JankoVukadinović izdržavao kaznu zbog podmetanja bombe ispred vrata stana šefa barske policije Miloša Radulovića. U zatvoru je Vukadinović stekao prijateljstva sa osobama iz ,,škaljarskog klana“.

Prema nalazima iz istrage, braća Vukadinović bila su zadužena za nabavku rentakar vozila marke „citroen“. Oni su, kako se osnovano sumnja, dovezli Jovanovića do centra grada i odvezli ga nakon zločina. Do tih podataka policija je došla pregledanjem snimaka sa nadzornih kamera.

S druge strane, Kožar se, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, već nekoliko mjeseci ne nalazi u Crnoj Gori, ali je bio na sahrani Dražena Čađenovića, koji je ubijen na Rimskom trgu u četvrtak veče.

Policija ispituje da li su povezana ubistva Čađenovića i Šakovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.