Bajern ponizio Borusiju, pobjeda sa ubjedljivih 6:0 !
Foto:Tanjug/AP

Bajern ponizio Borusiju, pobjeda sa ubjedljivih 6:0 !

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobijedili su danas na svom terenu ekipu Borusije Dortmund sa ubjedljivih 6:0 u derbi meču 28. kola njemačke Bundeslige.

Bajern je upisao 22. pobjedu u sezoni i prvi je na tabeli sa 69 bodova, dok je Borusija na trećem mjestu sa 48 osvojenih bodova.

Bajern je pitanje pobjednika riješio posle prvog poluvremena, pošto je aktuelni šampion stigao do velikih 5:0. 

Goleadu Bajerna je pred 75.000 navijača počeo Robert Levandovski u petom minutu, Hames Rodriges je u 14. povisio na 2:0, a samo devet minuta kasnije u strijelce se upisao i Tomas Miler.

Bajern je tačku prvo poluvrijeme stavio s dva brza pogotka u finišu. Levandovski je u 44. postigao svoj drugi gol na meču, a potom je Frank Riberi zatresao mrežu Borusije u 46. minutu. 

Konačan rezultat postavio je Levandovski u 87. minutu.

Fudbaleri Bajerna u narednom kolu gostuju Augsburgu i već u tom meču bi mogli da obezbijede novu titulu prvaka Njemačke, dok Borusija dočekuje Štutgart.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.